Пред Други атлетски митинг „Вера Николић“

Објављено 28/04/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Конференција за штампу ОАК “ Морава“, организована поподне на атлетском стадиону, била је у целини посвећена Другом атлетском митингу „Вера Николић“, али и спортским дешавањима која ће претходити овом централном догађају. Митинг, који од прошле године, кад је установљен, носи име највеће српске и југословенске атлетичарке, заказан је за 8. мај, што је по речима  Драгана Здравковића, председника ОАК „Морава“, одличан термин, јер се њиме практично означава почетак атлетске сезоне.

Овогодишњи атлетски митинг обележиће осам атлетских дисциплина: трке у мушкој и женској конуренцији на 100, 400 и 800 метара, трке жена на 1500, а мушкараца на 3000 метара. За будуће атлетичаре резервисана је ревијална трка „Брзином до звезда“, која ће познаваоцима атлетике и многобројним тренерима можда и заиста представити неку нову атлетску звезду. По завршетку митинга спортски дан у Ћуприји наставиће се првенством Србије на 10.000 метара у конкуренцији мушкараца и жена.

По речима Здравковића, мада су пријаве још у току, извесно је да ће митинг имати међународни карактер, јер су потврђени доласци атлетичара из Бугарске, Републике Српске и Хрватске. За сада је известан долазак нашег најбољег средњепругаша Елзана Бибића, а по свему судећи и Амела Туке, једног од најбољих европских атлетичара на кратким и средњим пругама.

Увод у атлетски митинг су спортска дешавања 5. и 7. маја. За 5. мај заказано је међуокружно атлетско такмичење, са кога ће најбољи атлетски полетарци отићи на републичко такмичење, а два дана касније и Спортске игре младих, које се организују у 25 градова Србије. У Ћуприји ће се тада више од 250 малишана надметати у пет спортских дисциплина и тако на најлепши начин најавити велико атлетско такмичење посвећено сећању на велику и највећу Веру Николић.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram