ПОТПИСАНИ УГОВОРИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “ДИРЕКТНО УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА”

Објављено 22/08/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас су у сали за састанке Општинске управе Општине Ћуприја, потписани уговори, у оквиру Пројекта „Директно укључивање грађана“, који омогућава непосредно учешће грађана, заједно са локалном самоуправом, у решавању проблема локалних заједница. Уговоре је потписао Јовица Антић, председник Општине Ћуприја.

Реч је о следећим пројектима: “Прилазна рампа са стазом за инвалиде за стадион Шаранче МЗ Мијатовац”, “Уређење подлоге за бину у Дому културе у Јовцу”, “Пољанче Славија” и “Стадион Раднички”.

„Општина Ћуприја је у сарадњи са Организацијом “Helvetas”, која сарађује са швајцарском Владом, реализовала Пројекат који се зове “Директно учешће грађана”. Идеја и циљ овог пројекта били су да се грађани сами питају за шта ће се трошити средстава из буџета, прикупљена по основу пореза на имовину. Пристигло је пет предлога пројеката од којих смо решили да финансирамо четири, јер је један имао формалне недостатке”, рекла је данас Весна Станковић, начелница Одељења за локалну пореску администрацију. Она је такође истакла да су грађани сами одлучивали о пројектима и да је то испоштовано од стране локалне самоуправе, чиме је како је нагласила, учињена права ствар.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram