ПЕТРА БРАНКОВИЋ, УЧЕНИЦА ОШ “13. ОКТОБАР” У ЋУПРИЈИ ЗАУЗЕЛА ДРУГО МЕСТО НА КОНКУРСУ ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ “КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ”

Објављено 14/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

На конкурсу Црвеног крста Србије „Крв живот значи“ ове године учествовала су 38.572 предшколца и ученика из 133 средине у Србији и то из 113 предшколских установа, 668 основних и 149 средњих школа у Србији.

На овогодишњем кнкурсу “Крв живот значи” било је око стотинак радова из основних школа у Ћуприји. "Имам то задовољство да кажем да је наша Петра Бранковић освојила другу награду на овогодишњем такмичењу, тако да ове године имамо ученицу која има најбољи рад у Србији”, рекла је данас приликом уручивања награда у Основној школи “13. октобар”, Сања Младеновић, стручни сарадник Црвеног крста Ћуприја.

Тема конкурса била је лепота даривања и доброте у виду добровољног давања крви и она је већину инспирисала да се изразе ликовно.

Комисија Црвеног крста Србије одабрала је најуспешније у свакој уметничкој категорији.

За узраст основаца од петог до осмог разреда, у категорији постера, друго место припало је Петри Бранковић, ученици 8-1 разреда Основне школе “13. октобар” у Ћуприји.

"Петра је неко ко се изузетно лепо сналази када је у питању израда здравствених плаката и ово није њена прва награда. Она има тај начин размишљања графичког дизајнера и ово њено решење се подвојило баш по оригиналности”, истакла је данас Слађана Стојановић, наставница ликовне културе у Основној школи “13. октобар”.

Испред Црвеног крста Ћуприја награде је Петри Бранковић и још једанаесторо ученика из све три ћупријске основне школе који су учествовали на конкурсу „Крв живот значи“, уручила стручни сарадник Сања Младеновић.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram