ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА “ПРИЧАЈ МИ ПРИЧУ

Објављено 13/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У Галерији Музеја “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, вечерас је отворена изложба графика под називом “Причај ми причу”, младе ауторке Саре Лазаревић.

Изложба литографија “Причај ми причу” је аутобиографија која говори о питању идентитета, кроз чије форме и структуру, како истиче ауторка Сара Лазаревић, анализира и манифестује сећања која потичу из најранијег детињства, а која су оставила траг у конструисању целокупног бића. Она нису специфична, већ представљају слојевитост емоционалних одговора на окружење и социјалне улоге током дужег низа година, што је каже ауторка, кључна тема истраживања и ликовног изражавања. Визуелна манифестација неповратног следа догађаја једнако везаних за физички свет, исказана је сведеним формама велике снаге које теже да се развију у простору. “Све што следи окарактерисала бих као нематеријално присуство у амбијенту, односно кретање ка свести о амбијенталности простора у контексту уметности. Поетски садржај је синтеза личног и интимног наратива и високе продукције уметничке литографије”, истиче ауторка. Сара Лазаревић рођена је 1997. године у Јагодини, студенткиња је Докторских академских студија Графичког одсека на Факултету ликовних уметности у Београду. Завршила је Основне академске и Мастер академске студије у класи професора Адама Пантића, на Графичком одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. Излагала је на више групних изложби у земљи и иностранству. Добитница је награда, признања и стипендија.

Изложбу ћете моћи да погледате до 3. септембра.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram