ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА “ЉУБАВ И ИСТИНА”

Објављено 09/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

“Љубав и истина“ назив је изложбе, која je вечерас, у организацији Установе културе “Ћуприја”, отворена у Галерији Установе културе (Синђелић).

Марија Комарац, ауторка изложбе, Ћупричанима је позната као победница на конкурсу за израду мурала са ликом Драгослава Михаиловића.

Ова уметница је рођена у Параћину.

После завршене Средње музичке школе „Стеван Христић“ у Крушевцу, њено озбиљно интересовање за ликовно образовање условило је стручно едуковање на Вишој школи ликовних и примењених уметности у Београду. Дипломирала је 2005. године у класи професора Мирка Тримчевића на теми фигуре и портрети.

Исте године наставља своје образовање на Факултету примењених уметности такође у Београду и дипломира 2008. године на смеру зидно сликарство, у класи професора Синише Жикића.

Од тада се активно бави сликарством. Марија Комарац је имала је четири самосталне изложбе и учествовала је на више групних изложби. Добитник је ЕФГ награде за једног од сто најбољих студената Србије.

Централна тема изложбе „Љубав и истина“ јесте улога жене и света око ње, те смисла који јој те улоге прибављају и њеног личног доживљаја постојања.

Ауторка Марија Комарац је слике из овог циклуса посветила свим мајкама које су изгубиле старатељство над децом.

Изложба ће бити отворена у наредних десетак дана.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram