ОПШТИНСКИ ВЕЋНИК ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ЂОРЂЕ НЕШКОВИЋ О НОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 01/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Општински већник за образовање Ђорђе Нешковић је данас, говорећи о почетку нове школске године на територији Општине Ћуприја, изјавио за Радио Хореум Марги и Портал Horreummargiinfo.rs, да је у Деспотовцу отворено ново – истурено Одељење Основне музичке школе “Душан Сковран” из Ћуприје. “То је први пут, да ми имамо истурена одељења у другим општинама, а упис је протекао изузетно добро, истакао је Нешковић. “Што се тиче уписа у Техничку школу ту имамо пет одељења, три одељења саобраћајног и два одељења дуалног образовања - дрвно-прерађивачког и металског смера. Спровели смо конкурс за стипендирање дефицитарних занимања која се односе управо на ова два одељења у Техничкој школи, а ученици првог разреда ће се стипендирати у износу од осам хиљада динара, десет месеци. Конкурс је отворен до 12. септембра", рекао је Нешковић. Он је такође истакао да је ту и конкурс за рефундирање уџбеника за први разред основне школе, а рок за достављање пријава је 30. септембар. Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање је нагласио да су у први разред основних школа на територији Општине Ћуприја уписана 202 детета, а да ће деца из Батинца наставу похађати у матичној школи у Ћуприји док школа у Батинцу не добије употребну дозволу. Он је истакао да је у Иванковцу и Паљану отворено и предшколско одељење.

Говорећи о упису у Гимназију Нешковић је рекао да су ове године уписана три одељења, два општег смера и једно IT, као и да се тренутно ради на реконструкцији кабинета за ове намене. Што се тиче Медицинске школе ту су уписана четири одељења и то два одељења медицинска сестра лаборант и два одељења физиотерапеут.

“Ускоро ћемо, расписати и конкурс за доделу студентских стипендија", нагласио је Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram