ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА - ОБАВЕШТЕЊЕ

Објављено 29/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру пројекта “Сервис подршке осетљивим групама на територији општине Ћуприја” који спроводи Друштво за дечју и церебралну парализу из Ивањице уз финансијску подршку Општине Ћуприја и Министарства државне управе и локалне самоуправе, одржаће се још једна у низу обука наших суграђана.

У просторијама Центра за социјални рад биће одржана дводневна обука за геронтодомаћице. Обуку ће похађати 30 наших незапослених суграђанки, различитог образовног профила, које ће пружати помоћ и подршку старијим лицима у Ћуприји. Све обучене жене ће добити сертификат о завршеној обуци.

Старија лица спадају у једну од најосетљивијих група грађана, кроз услугу Помоћ у кући и кроз ангажовање едукованих геронтодомаћица биће побољшан квалитет њиховог живота. Полазнице обуке ће имати прилику да науче какве су потребе старијих и на који начин оне могу бити задовољене. Општина Ћуприја годинама уназад пружа подршку свим рањивим категоријама грађана у нашој општини, а активности њима намењене ће бити спроведене и у оквиру овог пројекта.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram