ОДРЖАНО ХУМАНИТАРНО МУЗИЧКО - ПОЕТСКО ВЕЧЕ “ДОДИР ЛЕПТИРА”

Објављено 02/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја”, на иницијативу уметничког руководиоца Градског хора „Марги“, Сузане Миленковић, вечерас је у сали Основне музичке школе „Душан Сковран" у Ћуприји, одржано Хуманитарно музичко - поетско вече под називом „Додир лептира“. У оквиру вечери ћупријска публика је уживала у поезији Гордане Марковић, песникиње из Ћуприје, ауторке четири књиге. Ово сјајно вече својим сјајним наступима увеличали су и Градски хор „Марги“, Хор Средње медицинске школе и професори и ученици Основне музичке школе „Душан Сковран“.

Хор „Марги“, Удружење за неговање хорског и етно певања, постоји од 2017.године, када су одржали и први концерт и је чувар традиције хорског певања у Ћуприји. Такође, учесници су бројних манифестација у граду и шире, радо се одазивају на позиве за учешће на концертима хуманитарног и донаторског карактера. Гостовали су на фестивалима у Охриду, Пожаревцу, Алексинцу.

Песме Гордане Марковић казивале су Марија Миладиновић и Тања Чолић.

Песникиња Гордана Марковић живи и ствара у Ћуприји. Члан је Савеза књижевника у отаџбини и расејању са седиштем у Новом Саду и Књижевног клуба „Душан Матић“ из Ћуприје. Заступљена је у бројним зборницима и добитник је многих признања и награда.

Објавила је четири збирке поезије и прича:„Души моје душе, „Додир лептира, “Херој мог живота“, „Написах ти стих, али га не послах“.

Добровољни прилози прикупљени вечерас биће уручени Удружењу “Плава шкољка” из Београда.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram