ОДРЖАНО ХУМАНИТАРНО МУЗИЧКО - ПОЕТСКО ВЕЧЕ “ДОДИР ЛЕПТИРА”

Објављено 02/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја”, на иницијативу уметничког руководиоца Градског хора „Марги“, Сузане Миленковић, вечерас је у сали Основне музичке школе „Душан Сковран" у Ћуприји, одржано Хуманитарно музичко - поетско вече под називом „Додир лептира“. У оквиру вечери ћупријска публика је уживала у поезији Гордане Марковић, песникиње из Ћуприје, ауторке четири књиге. Ово сјајно вече својим сјајним наступима увеличали су и Градски хор „Марги“, Хор Средње медицинске школе и професори и ученици Основне музичке школе „Душан Сковран“.

Хор „Марги“, Удружење за неговање хорског и етно певања, постоји од 2017.године, када су одржали и први концерт и је чувар традиције хорског певања у Ћуприји. Такође, учесници су бројних манифестација у граду и шире, радо се одазивају на позиве за учешће на концертима хуманитарног и донаторског карактера. Гостовали су на фестивалима у Охриду, Пожаревцу, Алексинцу.

Песме Гордане Марковић казивале су Марија Миладиновић и Тања Чолић.

Песникиња Гордана Марковић живи и ствара у Ћуприји. Члан је Савеза књижевника у отаџбини и расејању са седиштем у Новом Саду и Књижевног клуба „Душан Матић“ из Ћуприје. Заступљена је у бројним зборницима и добитник је многих признања и награда.

Објавила је четири збирке поезије и прича:„Души моје душе, „Додир лептира, “Херој мог живота“, „Написах ти стих, али га не послах“.

Добровољни прилози прикупљени вечерас биће уручени Удружењу “Плава шкољка” из Београда.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram