ОДРЖАНИ ПОЕТСКИ СУСРЕТИ И ПРЕДСТАВЉЕН БИЛТЕН 40. МАТИЋЕВИХ ДАНА

Објављено 11/09/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру 40. јубиларне Књижевне манифестације “Матићеви дани”, која се у Ћуприји, у организацији Народне библиотеке ”Душан Матић” одржавав до 13. септембра, данас су у Летњој читаоници Библиотеке, одржани Поетски сусрети “Вечни пламен”. Учествовали су песници Књижевног клуба “Душан Матић” из Ћуприје и њихови гости песници из целе Србије.

“Вечни пламен поезије по Душану Матићу, треба да вечно гори у свим књижевницима и песницима”, рекла је данас на отварању Љиљана Ђорђевић, директорка Народне библиотеке “Душан Матић”.

“Билтен “Прелиставање времена” посвећен је четрдесетогодишњици одржавања Манифестације “Матићеви дани”. У њуму су слике са првих “Матићевих дана”за који су заслужни и Димитрије Гвозденовић и Радомир Андрић, као и челници тадашње Југославије, а ту су и добитници “Матићевиг шала”, рекла је директорка Библиотеке, која је такође истакла да се у Билтену налази и песма Радомира Андрића “Ништа без пламена светлуцавог” која је посвећена Душану Матићу. Потом је директорка Љиљана Ђорђевић уручила захвалницу Књижевном клубу “Душан Матић” за сарадњу на “Матићевим данима” у протеклих 40 година.

“Човек не живи са истином ни са лепотом, он живи са другима, нисам ли толико пута рекао да другима нисам потребан али су други мени потребни да би постојао”. “У овим Матићевим речима садржи се сва лепота у ових 40 година, колико смо посветили Душану Матићу, човеку који је учествовао у оснивању једног великог Надреалистичког покрета, који је обележио многе песнике”, рекла је данас чланица Председништва Књижевног клуба “Душан Матић” у Ћуприји, Ксенија Милошевић. После тога учесници “Поетских сусрета” чланови Књижевног клуба “Душан “Матић” и њихови гости, песници из целе Србије, казивали су своје песме.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram