ОДРЖАНА ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИJA

Објављено 19/03/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали Фонда пензијско-инвалидског осигурања одржана 1. редовна седница Скупштине општине Ћуприја. Скупштинско заседање отворила је верификација мандата и избор Горана Николића кандидата са Листе “Александар Вучић- Ћуприја не сме да стане" за одборника Скупштине општине Ћуприја, који је положио и заклетву.

Одборници су разматрали и усвојили годишње планове одржавања јавног зеленила, обезбеђивања јавног осветљења, радова на изградњи, реконструкцији, одржавању и заштити општинских путева и одвођења атмосферских вода на територији Општине Ћуприја за 2024. годину. На питања и примедбе одборника у вези са овим плановима одговарао је Дејан Ристић, директор Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји. Такође, разматран је и усвојен Програм одржавања јавне хигијене у општини Ћуприја, Предузећа PWW ДОО Ниш – огранак Ћуприја за ову годину.

На данашњој 1. редовној седници Скупштине општине Ћуприја разматран је и усвојен План рада Народне кухиње Црвеног крста Ћуприја за 2024. годину, који, како стоји у образложењу, обухвата припрему и дистрибуцију 500 одобрених куваних оброка дневно, пет дана у недељи, што је укупно 130 хиљада оброка годишње, док је укупан износ потраживаних средстава за ове намене из Буџета Општине Ћуприја, пет милиона динара.

Разматран је и усвојен захтев за давање сагласности на Посебан програм коришћења средстава – субвенција из буџета Општине Ћуприја, са циљем побољшања пословања ЈКП “Равно 2014”.

Данас је разматран и усвојен Извештај о извршењу буџета Општине Ћуприја за период од 1. јануара до 30. септембра 2023. године.

На данас одржаној 1. редовној седници Скупштине општине Ћуприја, одборници су разматрали и усвојили предлог Решења о именовању Штаба за ванредне ситуације за територију Општзине Ћуприја, а за команданта штаба именована је Јелена Ђулинац. Седница Скупштине општине Ћуприја је окончана одлукама о разрешењима и именовањима, а бирани су нови школски одбори и општински савет родитеља.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram