ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА “ДАНИ ГЉИВА ЋУПРИЈА 2024.”

Објављено 02/06/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања јубилеја - 10 година постојања и рада, Удружење гљивара и љубитеља природе “Горун” из Ћуприје, организовало је у протекла три дана, на имању “Небеско брдо” у Паљану, традиционалну Манифестацију “Дани гљива Ћуприја 2024”, под покровитељством Општине Ћуприја и Туристичке организације Ћуприје.

У оквиру манифестације организовано је сакупљање и детерминација гљива, у коме су учествовали и ученици петог и шестог разреда основних школа са територије ћупријске Општине. Том приликом одржана је Мала школа гљиварства, едукација о исхрани и сналажењу у природи, а било је речи и о лековитом биљу.

Посетиоци су данас били у прилици да погледају Изложбу самониклих гљива и сазнају нешто више о њима.

Удружење гљивара и љубитеља природе „Гoрун” је еколошко удружење које се првенствено бави проучавањем, сакупљањем и заштитом самониклих гљива, али и истраживањем и проучавањем лековитог и другог биља, шумског воћа, птица, као и богатства којима обилује природа наших крајева.

Ова значајна манифестација се налази и у званичном календару манифестација Миколошког–гљиварског савеза Србије.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram