ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА “ДАНИ ГЉИВА ЋУПРИЈА 2022.”

Објављено 29/05/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Удружења гљивара и љубитеља природе “Горун” из Ћуприје, у партнерству са Туристичком организацијом Општине Ћуприја, а под покровитељством Општине Ћуприја , од 27. до 29. маја, на имању Коњичког клуба “Небеско брдо” у Паљану, одржана је традиционална Манифестација “Дани гљива Ћуприја 2022.”

У оквиру манифестације организовано је сакупљање и детерминација гљива, у коме су учествовали ученици основних школа са територије ћупријске Општине. Посетиоци су данас били у прилици да погледају Изложбу самониклих гљива и уживају у укусној чорби од сто врста гљива, коју је припремио Небојша Стаменовић, чувени кувар из Ниша, познатији као “Неша Травка”.

За све заинтересоване данас је обезбеђен и бесплатан превоз.

Удружење гљивара и љубитеља природе „Гoрун” је еколошко удружење које се првенствено бави проучавањем, сакупљањем и заштитом самониклих гљива, али и истраживањем и проучавањем лековитог и другог биља, шумског воћа, птица, као и богатства којим обилује природа наших крајева.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram