ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА “БИБЛИОТЕКА НОЋУ – ЋУПРИЈА БУДНА УЗ КЊИГУ”

Објављено 19/04/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања Светског дана књиге и ауторских права, у оквиру Манифестације “Библиотека ноћу – Ћуприја будна уз књигу”, у Народној библиотеци “Душан Матић” у Ћуприји, одржан je богат културно – уметнички програм. Библиотеку су најпре посетили малишани из Вртића “Бамби” када је обрађена тема под називом “Књига”, а малишани су могли да чују како настају књиге. Организована је и радионица у којој су ученици Основне школе “Ђура Јакшић” израђивали граничнике за књиге. Такође је одржан и занимљив програм под називом “Рецитујемо и певамо на више страних језика”, у коме су учествовали најбољи рецитатори нашег града, који су рецитовали на енглеском, немачком и француском језику, као и ученици основних и средњих школа који су освоjили прва и друга места на Републичким такмичењу страних језика.

Потом је одржана промоција збирке песама “Бордел Америка”, аутора, познатог књижевника Зорана Богнара.

Чланови Књижевног клуба “Душан Матић” са гостима су приредили програм под називом “Да се чује песма”.

У оквиру Манифестације“Библиотека ноћу – Ћуприја будна уз књигу”, одржана је и “Чајанка уз књигу” са председницом Општине Ћуприја, Јеленом Ђулинац. Чајанци је присуствовао и Владимир Васиљевић, заменик председника општине.

Сви који су желели, могли су да се упишу у Библиотеку, по промотивној цени, уз попуст од 50 одсто.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram