ОДРЖАНА КОНФЕРЕНИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ 3. РИБОЛОВАЧКОГ “МОСТ КУПА 2022” 17. И 18. СЕПТЕМБРА У ЋУПРИЈИ

Објављено 14/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У Моравском парку у Ћуприји данас је одржана конференија за медије поводом предстојећег 3. Риболовачког Мост купа 2022”, који ће бити одржан 17. и 18. септембра, на обалама Велике Мораве у Ћуприји. “Велико нам је задовољство што након двогодишње паузе и без неких одређених потешкоћа, организујемо манифестацију која је заиста и у претходном периоду, а и ове године окупља велики број страствених риболоваца, ентузијаста, а пре свега љубитеље природе, реке, спортског риболова и доброг дружења. Ова манифестација је ове године урађена тимски, организатор је Туристичка организација Општине Ћуприја у сарадњи са Удружењем рекреативних риболоваца “Вараличар” из Ћуприје и са нашим истакнутим Ћупричанима - риболовцима Небојшом и Алексом Илићем, а под покровитељством Општине Ћуприја”, рекла је данас на конференцији за медије Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја. Она је такође нагласила да ће такмичење бити подељено у два такмичарска дана,17. септембра, такмичиће се фидераши, а 18. септембра, вараличари, као и да су за најуспешније припремљене вредне награде. “Поред такмичарског ова манифестација има и промотивни карактер кад је у питању туристичка понуда Општине Ћуприја, као и едукативни карактер, како бисмо наше најмађе едуковали и упутили у технике риболова и очувања природе. У оквиру 3. Мост купа 2022”, у недељу 18. септембра, са почетком у 12 часова, биће организована едукативна радионица за најмлађе, коју ће предводити риболовци, који ће дати смернице и дружити се са најмађима", истакла је данас директорка Туристичке организације Општине Ћуприја Јелена Петровић.

На данашњој конференцији медијима се обратио и риболовац Небојша Илић, који је рекао да је 17. септембар фидер дан, такмичење у риболову фидер техником, које ће се одржати на стази у Моравском парку у три сектора, на потесу од ушћа до сплава. “Учествоваће 25 такмичара из десетак градова Србије, отварање је у 7 часова, такмичење почиње у 9 сати, а завршава се у 14 часова, после чега следи мерење улова и проглашење победника”, рекао је Илић. Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар” из Ћуприје рекао је на данашњој конференцији за новинаре да је у недељу, 18. септембра, вараличарски дан, и да ће осим наших суграђана и риболоваца из целе Србије, на “Мост куп 2022” доћи и риболовци из братског града Добоја. Малинић је рекао да је пријављивање у недељу од 7 до 8 сати, после чега ће почети такмичење. “Оно што карактерише вараличарење је да ће сваки такмичар моћи да изабере своје место где ће да пеца, моћи ће и да мењају места у току такмичења. Бодоваће се грабљиве врсте риба, панда, буцов, шљука, сом и смуђ, а сантиметража ће одлучити о победницима у вараличарском делу такмичења, на коме се очекује се око 80 такмичара”, рекао је данас Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар” из Ћуприје, на конфренцији за медије поводом предстојећег 3. риболовачког ”Мост купа”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram