ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ НОВОГОДИШЊЕГ ДЕЧИЈЕГ ПРОГРАМА

Објављено 28/12/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у Ћуприји одржана конфренција за новинаре поводом целодневног Новогодишњег дечијег програма који ће бити одржан у суботу 30. децембра, на Градском тргу у Ћуприји, са почетком у 12 часова.

"Ове године смо се организовали тако да смо се ујединили око те заједничке идеје и направили један пажљиво бирани, интересантан, интегрисани програм, који је намењен свој деци и младима, родитељима, као и свима онима који се тако осећају. Дакле, 30. децембра, у 12 часова, ћемо се сви окупити на Градском тргу, испред Дома Војске, како би на један заиста пригодан начин и заједно са децом, младима, са родитељима и свим нашим суграђанима, и са свима онима који сматрају да је Ћуприја топ дестинација, како је називају задњих година, испратили 2023. и дочекали 2024. годину. Много је учесника ове године који су се свим срцем потрудили да направе аутентичне програме, да то буде прилагођено деци и да их на неки начин анимирамо, како би сви они узели учешће”, рекла је на данашњој конференцији за медије Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја.

Покровитељ ове културне манифестације је Општина Ћуприја. Медијима се обратила и Светлана Костић, чланица Привременог органа Општине Ћуприја, која је у име локалне самоуправе, позвала све грађане да дођу на Новогодишњу дечју журку. “Позивам родитеље, децу да се придруже богатом програму који су наше институције организовале у сарадњи са Туристичком организацијом Општине Ћуприја, да уживају и осете предновогодишњу атмосферу”, рекла је Светлана Костић, чланица Привременог органа Општине Ћуприја. Она је такође позвала и све суграђане, као и грађане из поморавских градова да дођу на Првојануарску журку са естрадним уметником Харисом Џиновићем и истакла да се нада да ће као и сваке године, бити остављен позитиван утисак и атмосфера весеља. Такође Светлана Костић, чланица Привременог органа Општина Ћуприја, честитала је свим грађанима, у име локалне самоуправе, Новогодишње и Божићне празнике.

Директорка Основне школе “Вук Караџић”, Весна Вијоровић рекла је да се ова школа на позив Туристичке организације, прикључује Новогодишњем програму, као и да јој је посебно драго што ће се ова школа представити Плесном групом “Вукови анђели”

Медијима се данас обратио и Стефан Стаменковић, директор Установе културе “Ћуприја”.

“Ми смо у сарадњи са Туристичком организацијом општине Ћуприја и са другим институцијама у граду, дошли на идењју да организујемо једну Новогодишњу дечију представу на отвореном, а наши најмлађи суграђани ће имати прику да уживају у представи Градског позоришта “Јагодина” која носи назив “Новогодишња магија”, рекао је Стефан Стаменковић директор Установе културе “Ћуприја”.

“Основна школа “Ђура Јакшић” је припремила богат програм, а наступиће хор ове школе. Такође, наши ученици су израдили и украсе за јелке, као и обележиваче страна са разним мотивима Божића и Нове године и то ће делити суграђанима уз жеље за срећне празнике", рекла је Јелена Јанковић, наставница Основне школе“Ђура Јакшић”. Новинарима се на данашњој конфренцији за штампу обратила и Светлана Радивојевић из Народне библиотеке “Душан Матић”. “У оквиру Новогодишњег дечијег програма Народна библиотека “Душан Матић” је позвала у госте дечијег песника из Крагујевца, Александра Јањушевића. Оно што је занимљиво, што он увек настоји да направи праве креативце од деце, а дружење је организовано 30. децембра од 16 часова”, рекла је Светлана Радивојевић из Народне библиотеке “Душан Матић”.

На данашњој конференцији за штампу новинарима се обратила и директорка Предшколске установе “Дечја радост”, Снежана Илић. “Прави је тренутак за новогодишње дружење и ево прилике да још једном позовемо и родитеље и децу и све суграђане, који су вољни и жељни да се друже са нама тог дана и да доведу своје малишане, да заједно китимо јелке и да пратимо програм који је осмишљен за децу”, рекла је Снежана Илић, директорка Предшколске установе “Дечја радост”.

Такође данас је било речи и о Првојануарској журци у Ћуприји, која ће бити уприличена концертом велике естрадне звезде Хариса Џиновића.

"Та велика манифестација је настала пре десет година када смо тимски донели одлуку да међу свим оним традиционалним манифестацијама које се одржавају у Ћуприји, требало би и Нову годину започети на један аутентичан и препознатљив начин. Дошли смо на идеју да то буде Првојануарска журка и ево та журка до дан данас траје зато што су ти концерти толико лепи, зато што су везани за Новогодишње празнике. Тада наши суграђани који живе овде и у дијаспори нам се придружују и уз све наше традиционалне специјалитете, дочекујемо Нову годину. За последњих десет година је кроз Ћуприју прошло много еминентних извођача из скоро свих жанрова наше музичке сцене, а ове године имамо ту част да угостимо велику естрадну звезду Хариса Џиновића, чији концерт почиње 1. јануара са почетком у 22 часа, а у поноћ нам следи спектакуларни ватромет”, рекла је на данашњој конференцији за медије Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram