ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ФЕСТИВАЛА “РАВАНЕЛИУС”

Објављено 30/06/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у холу Школе за музичке таленте у Ћуприји, одржана конференција за медије поводом предстојећег Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”, који ће под називом “Заплови музиком”, бити одржан у Ћуприји од 3. до 10. јула. Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја је изразио задовољство у име локалне самоуправе и у своје лично име што се један такав фестивал одржава у нашем граду. “Овим Фестивалом ћемо Ћуприју, Школу за музичке таленте, културу, уметност и стваралаштво подићи на највиши могући ниво. Локална самоуправа из године у годину покушава да пре свега финансијски али и органзационо, технички и логистички подигне један овакав садржај на што виши ниво. Одржавање "Раванелиуса" је ове године помогло и Министарство културе и информисања, што такође потврђује његову важност”, рекао је данас Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја.

Директор Установе културе “Ћуприја” и директор фестивала Стефан Стаменковић, рекао је да је тим који ради на организовању фестивала ове године бројнији и да изражава задовољство како радом тима, тако и институцијама које учествују у организацији “Раванелиуса”. Поред Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, у организацији фестивала учествује, како је рекао Стаменковић, и Туристичка организација Општине Ћуприја, као и Основна музичка школа “Душан Сковран”, под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе и информисања. Стаменковић је такође нагласио да је програм фестивала конципиран тако да обухвата све старосне категорије, и да је посвећен и младима и старијима, музичким сладокусцима, љубитељима класичне музике, као и професионалцима, тако да верује да ће свако моћи да одабере за себе бар један програм фестивала. Директорка Школе за музичке таленте Данијела Јовић, истакла је да је уз подршку Општине Ћуприја и Установе културе покренут Фестивал “Раванелиус” и да је Школа за музичке таленте на то чекала скоро 50 година. ”Мислим да смо ми сада један добар тим који је започео нешто што ће се наставити и верујем успешно, јер је сваке године све успешније, а наша школа је база овог фестивала”, истакла је Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте. Уметнички директор Фестивала “ Раванелиус” Драган Ђорђевић, рекао је на данашњој конференцији за медије да је срећан што се овај фестивал одржава и да је организација оваквог фестивала изузетно захтевна. “Програм је заиста богат и потрудили смо се да буде што разноврснији, а највећи акценат је на најмлађима, на деци где су програми веома интересантни”. Знам да ће сви који буду пратили фестивал бити одушевљени оним што ће видети и чути", истакао је Драган Ђорђевић, уметнички директор фестивала. Медијима се данас обратила и Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја, која је рекла да је "Раванелиус" толико аутентичан, како због свог садржаја , тако и због еминетних извођача, да директно утиче на повећање броја посетилаца, као и да је ово један од најбољих начина да се Ћуприја афирмише као туристичка дестинација. Са данашње конфренције за медије упућен је позив Ћупричанима и свима који су заитересовани да дођу и прате Фестивал”Раванелиус”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram