ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ 4. РИБОЛОВАЧКОГ МОСТ КУП-А У ЋУПРИЈИ

Објављено 14/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Са великом радошћу очекујемо такмичаре на четвртом ревијалном риболовачком Мост купу, који ће бити одржан 17. септембра, на обалама Велике Мораве, у центру Ћуприје – поручили Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја и Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар”. Спремни смо да угостимо све који буду дошли да пецају на нашој највећој реци, а тај број је сада око 80 такмичара. Надамо се да ће их до недеље бити и више – рекла је Јелена Петровић.

Она је посебно најавила програм који ће се одвијати у суботу, уочи Мост купа. Биће то прва “мала школа риболова” за све девојчице и дечаке ћупријских вртића и нижих разреда основих школа, који изразе жељу да окушају риболовачку срећу на Морави.

УРР “Вараличар” је за потребе школице риболова ангажовало мајстора, креатора варалица Зорана Мојсињског из Крушевца, који ће деци приказати поступак израде вештачких мамаца и алете којима то ради. Све учеснике редионице очекују пригодни поклони.

Четврти равијални риболовачки Мост куп имаће интернационални карактер јер ће са вараличарима из Србије пецати наши побратими из Добоја у Републици Српској. Имамо најаву да ће нам у госте доћи и једна екипа из Модриче, а посебно је задовољство најавити и прво гостовање риболоваца из Републике Хрватске и Бугарске – рекао је Слободан Малинић. Што се учесника из Србије тиче Малинић је најавио госте од Апатина до Куршумлије и од Крагујевца до Зајечара и Књажевца. Он је нагласио да је у питању риболов грабљивица вараличарењем, односно вештачким мамцима, то јест варалицама. То је техника која из године у годину добија све више поклоника и која се развија се у неколико категорија, од нано и ултра лаког вараличарења до тешке категорије, која подразумева опрему прилагођену риболову великих грабљивица, као што су смуђ, штука или сом – рекао је Малинић.

Радимо добру ствар за Ћуприју и њену туристичко – спортску промоцију. Имамо шта да понудимо риболовцима и очекујемо их на Великој Морави и мимо Мост купа – рекла је Јелена Петровић.

УРР “Вараличар” има одличног партнера у Туристичкој организацији и Општини Ћуприја, као покровитељу манифестације. Надам се да ће овај тандем успешно реализовати и многе наредне риболовачке купове, током година. Следећа је јубиларна, па се надам још већем броју такмичара – рекао је Слободан Малинић, који се захвалио многобројним произвођачима варалица и прибора, који ће се у недељу појавити са својим радовима у Моравском парку.

Све учеснике очекује доручак и освежење на стази, захвалнице и поклони за учешће, ручак и награде за најбоље. Оне ће се делити у неколико категорија: појединачно, екипно, за најмлађег вараличара, за највећи улов и за даме уколико их буде на стази.

Четврти ревијални риболовачки “Мост куп”, 16. септембар, “мала школа риболова” од 12 до 14 часова, на плажи испод Моравског моста и недеља 17. септембар, такмичење риболоваца вараличара, које ће трајати од 8.30 до 14 часова.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram