ОДРЖАНА 99. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 28/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 99. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о стипендирању ученика и студената са пребивалиштем на територији општине Ћуприја. У образложењу је наведено да право на стипендију могу остварити ученици средњих школа дефицитарних занимања од прве до завршне године, без обзира на просек оцена. Такође, право на стипендију могу остварити изузетно талентовани студенти од друге до завршне године студија првог степена – основне академске, основне струковне или специјалистичке, затим студија другог степена - мастер акадамске студије, мастер струковне или специјалистичке академске, који имају успех за најнижом просечном оценом 8,50, током свих година студија, уз услов да нису обновили ниједну годину студија. Право на стипендију могу остварити и ученици са инвалидитетом средњих школа од прве до завршне године, као и студенти са инвалидитетом.

Општински већници су разматрали и усвојили нацрт Одлуке о приступању изради Програма развоја туризма дестинације Деспотовац-Параћин-Ћуприја, чији је циљ, како је наведено, да допринесе одрживом развоју територије. Координатор овог процеса је Регионална агенција Шумадије и Поморавља, која ће пружити стручну и техничку подршку, као и административно – техничку помоћ Радној групи током израде овог Програма. Реализација се обезбеђује кроз Пројекат “ЕУ за Тебе – културно наслеђе и туризам”, који финасирају Европска Унија и немачко Савезно министарство за економски развој и сарадњу, а спроводи ГИЗ – немачка Организација за међународну сарадњу.

На данашњој 99. седници Општинског већа, разматран је и усвојен Извештај о реализацији пројеката у области јавног информисања у 2022. години, а у образложењу стоји да је успешно реализовано свих 12 медијских пројеката, чијим су подносиоцима додељена суфинансирајућа средства из Буџета општине Ћуприја, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за прошлу годину.

Општински већници су данас, поред осталог, разматрали и усвојили предлог Одлуке о избору директних корисника о спровођењу енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram