OДРЖАНА 98. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 13/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

OДРЖАНА 98. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Данас је одржана 98. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о избору програма и расподели средстава из буџета општине Ћуприја удружењима за реализовање програма и пројеката од јавног интереса за општину Ћуприја за 2023. годину. Како је наведено, Комисија за избор програма од јавног интереса објавила је коначну листу, према којој ће средства добити укупно 12 удружења и то: Удружење младих Ћуприје, Друштво Рома “Роми са Мораве”, Градско културно-уметничко друштво “Железничар”,Удружење пензионера општине Ћуприја, Мото клуб Iron Bridge из Ћуприје, Удружење “Јовачки извор” из Јовца, Друштво за очување културе и традиције “Вирине” из Вирина, Општински одбор СУБНОР-а Ћуприја, Удружење љубитеља старих возила “Фића 035”, Друштво пчелара “Раваница-Немања”, Учитељско друштво општине Ћуприја и Савез одгајивача голубова српских високолетача општине “Морава” Ћуприја.

Општински већници су данас разматрали и усвојили предлог Одлуке о образовању јединица Цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање на теритоији општине Ћуприја. Разматран је и усвојен нацрт Одлуке о одређивању назива трга у Ћуприји. У образложењу ове одлуке стоји да је Закључком Скупштине општине Ћуприја, од 17. марта ове године, покренута иницијатива за промену назива улице Раде Симоновић у Трг академика Драгослава Михаиловића, као и за израду идејног решења спомен обележја недавно преминулом писцу и отвварање Легата књижевног стваралаштва академика Драгослава Михаиловића. Такође, општински већници су на данашњој 98. седници Општинског већа, поред осталог, разматрали и усвојили нацрте одлука о измени и допуни одлука о одређивању назива улица у Батинцу, Бигреници, Вирину, Исакову, Јовцу, Остриковцу , Паљану-Иванковцу, Сењу, као и новоизграђених улица у Ћуприји.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram