ОДРЖАНА 96. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 29/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 96. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању минималне накнаде за текуће инвестиционо одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Ћуприја. У образложењу је наведено да се овом одлуком мењају минимални износи, које су власници посебних делова стамбених и стамбено-пословних зграда дужни да издвајају на име текућег и инвестиционог одржавања зграда, као и износ накнаде коју плаћају власници посебних делова зграда, у случају постављања професионалних управника од стране локалне самоуправе. Чланови Општинског већа разматрали су и усвојили нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2023. годину, а за реализацију овог програма, како је наведено, из Буџета општине Ћуприја, предвиђена су средства у износу од 12.500.000 динара.

Чланови Општинског већа данас су разматрали и усвојили нацрте Одлука о изменама и допунама Оснивачког акта Музеја “Хореум Марги – Равно” и Установе културе “Ћуприја”. Разматран је и усвојен нацрт Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на које се примењује Закон о јавним предузећима , а чији је оснивач Скупштина општине Ћуприја, за 2022. годину.

На данас одржаној 96. седници Општинског већа, поред осталог, разматран је и усвојен Извештај о реализацији програма Народне кухиње за 2022. годину, као и План рада Народне кухиње Црвеног крста Ћуприја за 2023. годину. Како стоји у образложењу, Одлуком о буџету општине Ћуприја за ову годину, планирана су средства у износу од 5.000.000 динара за подршку реализацији Програма Црвеног крста.

Чланови Општинског већа су разматрали и усвојили Закључак Стручне комисије за оцену годишњих и посебних програма у области спорта, а наведено је да су Одлуком о буџету општине Ћуприја за ову годину, за предшклоски и школски спорт предвиђена средства у износу од 1.800.000 динара.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram