ОДРЖАНА 94. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 09/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали за састанке општине Ћуприја одржана 94. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о измени Одлуке о начину и поступку остваривања права на доделу средстава из буџета општине Ћуприја за програме удружења. Како је наведено Комисија за анализу и проверу извештаја о коришћењу средстава из буџета општине Ћуприја, коју образује Општинско веће, прегледом финансијских извештаја утврђује да ли су буџетска средства наменски коришћена. Општински већници су разматрали и усвојили финансијски извештај Предшколске уставе “Дечја радост”, као и Извештај о раду “Музеја “Хореум Марги – Равно” за 2022. годину.

На данашњој 94. седници Општинског већа разматран је и усвојен предлог Одлуке о расписивању Јавног конкурса за учешће општине Ћуприја у финансирању, односно суфинансирању програма удружења средствима из буџета општине Ћуприја. У образложењу стоји да се у складу са Одлуком о буџету општине Ћуприја за 2023. годину, расписује конкурс за доделу средстава у износу од 5.000 000 динара. На јавни конкурс, који је отворен до 24. марта, се могу пријавити сва удружења регистрована на територији општине или удружења која своје програмске активности остварују на подрујчју општине Ћуприја.

Данас су такође, разматране и усвојене измене финансијских планова за ову годину, Основне школе “Вук Караџић”, Основне музичке школе “Душан Сковран” и Народне библиотеке “Душан Матић”. Чланови Општинског већа разматрали су и усвојили предлог Решења о именовању Комисије за избор програма од јавног интереса.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram