ОДРЖАНА 90. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 03/02/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 90. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Ћуприја, што је како стоји у образложењу, учињено у складу са новим законом, а на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације општине Ћуприја. Општински већници разматрали су и усвојили нацрт Одлуке о изменама Одлуке о остваривању потреба и интереса грађана у области спорта у општини Ћуприја. Данас је разматран и усвојен нацрт Одлуке о утврђивању мањег, односно већег броја деце од броја који се уписује у васпитну групу у Предшколској установи “Дечја радост” у Ћуприји, а како је наведено, овом одлуком се утврђује да васпитне групе у Предшколској установи “Дечја радост” могу имати мањи, односно већи број деце до 20%, од Законом утврђеног броја који се уписује у васпитну групу.

Чланови Општинског већа су на данашњој 90. седници Општинског већа, разматрали и усвојили нацрт Програма контроле и смањења популације напуштених животиња на територији општине Ћуприја , са Акционим планом за период од 2023. до 2025. године. У образложењу стоји да је циљ општине Ћуприја квалитетна брига према напуштеним и изгубљеним животињама, обележавање микрочипом и вакцинација против заразне болести беснила, контролисано парење и продукција штенади, као и уклањање лешева животиња са јавних површина, што мора да буде у складу са Законом о добробити животиња, Законом о ветерини и Законом о комуналним делатностима. Средства за реализацију овог програма биће обезбеђена у Буџету општине Ћуприја. Општински већници разматрали су и усвојили захтеве Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” који се односе на годишње планове обезбеђивања јавног осветљења, одржавања јавног зеленила и одвођења атмосферских вода на територији општине Ћуприја за 2023. годину.

На данас одржаној 90. седници Општинског већа, разматран је и усвојен предлог Јавног позива за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интреса у области јавног информисања у 2023. години. У образложењу је наведено да укупна средства за ове намене опредељена Одлуком о буџету општине Ћуприја за 2023. годину, износе 15.000.000 динара. Чланови Општинског већа данас су, поред осталог, разматрали и усвојили Предлог Стручне комисије за оцену годишњих и посебних програма у области спорта, измену и допуну финансијског плана Установе за спорт Спортског центра “Ада”, програме пословања Јавног предузећа “Зоохигијена” и Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” за ову годину, као и План и програм рада са финансијским планом Центра за социјални рад “Ћуприја” за 2023. годину. Општински већници су данас разматрали и усвојили план рада Општинског штаба за ванредне ситуације за ову годину.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram