ОДРЖАНА 9. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 18/04/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 9. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен захтев за давање сагласности на Одлуку о измени и допуни Ценовника Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји.

У образложењу је наведено да је неопходно усклађивање цена за услуге водовода и канализације, као и да је од последње измене ценовника дошло до увећања цена електричне енергије, неопходних лабораторијских анализа, цена горива, резервних делова, репроматеријала, а посебно минималне цене рада, која је у јануару порасла за 17,8 одсто. Такође је наведено и да су у последњих неколико година издвојена значајна средства за одржавање и реконструкцију водоводне мреже. Општински већници су разматрали и усвојили Анекс годишњег плана рада Предшколске установе “Дечја радост” за радну 2023/2024. годину.

На данашњој 9. седници Општинског већа одбијен је приговор Предузећа “Хиперион Сол ДОО” из Београда на решење Одељења за урбанизам, имовинско правне послове и заштиту животне средине, али је прихваћен приговор републичког урбанистичког инспектора за локацијске услове за изградњу стамбено-пословног објекта.

Такође, разматран је и усвојен захтев Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји, за одобрење субвенција у износу од 10 милиона динара за набавку новог књиговодственог софтвера и за набавку и уградњу опреме за Зимску службу.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram