ОДРЖАНА 80. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 10/11/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали за састанке Општине Ћуприја одржана 80. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о прибављању катастарске парцеле у јавну својину, у Катастарској општини Ћуприја непосредном погодбом. Како је наведено, реч је о грађевиском земљишту власника СМП Аутомотиве, које се прибавља ради уређења саобраћајнице. Општински већници су разматрали и усвојили нацрт Одлуке о јавним расправама, којим ће се ближе уредити начин и поступак организовања и спровођења јавне расправе у поступку доношења прописа и других аката, односно планских докумената из надлежности Општине Ћуприја, као и учешће грађана у процесу израде планова, програма, буџета и јавних политика на локалном нивоу, имајући у виду да учешће представља један од темељних принципа добре демократске праксе и доброг управљања локалном заједницом.

На данашњој 80. седници Општинског већа, разматран је и усвојен нацрт Плана активности за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину за период од 2022. до 2025. године. Чланови Општинског већа су разматрали и усвојили предлог Одлуке о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за спровођење мера енергетске санације. У образложењу је наведено да су на Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда, стигле 53 пријаве, док је Комисија за реализацију мера енергетске санације утврдила Прелиминарну листу крајњих корисника на коју је уврштено 50 уредних пријава. Такође данас је разматран и усвојен предлог Одлуке о испуњености услова за доделу средстава за финансирање односно суфинансирање камате пољоппривредног краткорочног кредита. Како је наведено у образложењу, приспело је 9 захтева, који испуњавају услове из Јавног позива, а укупан изноз је 175.332 динара. Општински већници су на данас одржаној 80. седници, разматрали и усвојили предлог Одлуке о испуњености услова за исплату подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава. У образложењу стоји да од 8 приспелих захтева, 7 захтева испуњава услове Конкурса, док је укупан износ приспелих захтева за подстицајна средства 294.061 динар.

Чланови Општинског већа су разматрали и усвојили предлог Одлуке о испуњености услова за исплату регреса за репродуктивни материјал, прво вештачко осемењавање крава и јуница са ХБ бројем, а како стоји у образложењу, приспела су три захтева која испуњавају услове конкурса, а укупан износ средстава за ове намене је 22.000 динара. За подстицајна средства која се односе на пчеларство пристигло је 9 захтева, који испуњавају услове конкурса, а укупан износ средстава је 402.191 динар.

Општински већници су такође данас разматрали и усвојили Захтев Јавног комуналног предузећа “Равно 2014”, који се односи на План зимског одржавања јавних путева на територији Општине Ћуприја у 2022/2023. години.

На данашњој 80. седници Општинског већа разматран је и усвојен Предлог за доделу стипендија ученицима првих разреда средњих школа, који се школују за дефицитарна занимања за школску 2022/2023. годину. У образложењу је наведено да је на конкурс стигло 18 пријава, од којих 17 испуњава услове прописане Конкурсом за доделу стипендија.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram