ОДРЖАНА 8. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 20/09/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у Сали Школе за основно музичко образовање у Ћуприји, одржана 8. редовна Седница Скупштине општине Ћуприја на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о споровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за обављање комуналне делатности зоохигијене “Зоохигијена” Ћуприја са текстом јавног конкурса. Како је наведено у образложењу, правни основ за доношење Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за обављање комуналне делатности зоохигијене, “Зоохигијена” Ћуприја, садржан је у Закону о јавним предузећима, Закону о локалној самоуправи и Статуту Општине Ћуприја. Разлог за доношење Одлуке је рок на који је именован садашњи директор који је истекао у марту 2020. године.

Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили предлог Одлуке о доношењу Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Општине Ћуприја за ову годину. У образложењу стоји да је утврђено да су испуњени услови прописани законом, тако да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде дало сагласност на Предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на подручју Општине Ћуприја за 2021. годину. На данашњој 8. редовној Седници Скупштине општине Ћуприја, такође је разматрана и усвојена Одлука о изменама и допунама Статута Народне библиотеке “Душан Матић” у Ћуприји.

Одборници Скупштине општине Ћуприја су разматрали и усвојили предлог Решења о избору најповољнијег понуђача за отуђење непокретности на катастарској парцели број 2916/1 у Катастарској општини Ћуприја – град. Наведено је да је Одлуком Скупштине општине Ћуприја, започет је поступак отуђења непокретности у јавној својини Општине Ћуприја прикупљањем писаних понуда, а образована је и Комисија за сповођење поступка отуђења непокретности у јавној својини и расписан Јавни оглас за прикупљање писаних понуда, који је објављен у дневном листу “Политика”. Утврђено је да је “МИСИД” ДОО из Београда, најповољнији понуђач у поступку прикупљања писаних понуда за отуђење непокретности на кп. број 2916/1 у у Катастарској општини Ћуприја – град, по одлуци Скупштине општине од 6. августа 2021. године, и Јавном огласу од 25. августа 2021. године, са понуђеном ценом од 22.550.000 динара.

На данас одржаној 8. редовној Седници Скупштине општине Ћуприја, одборници су разматрали и усвојили Захтев Установе културе “Ћуприја” у Ћуприји, за давање сагласности за закључење уговора са Задужбином Илије Милосављевића Коларца из Београда. Реч је о давању на коришћење, без накнаде, непокретности на катастарској парцели број 1866/1, зграде пословних услуга, површине у основи 137 метара квадратних, коју ће Установа културе “Ћуприја” користити искључиво за обављање делатности у области културе.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram