ОДРЖАНА 78. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 30/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја данас је одржана 78. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен Извештај о остварености годишњег плана рада Предшколске установе “Дечја радост”. Општински већници су разматрали и усвојили предлог Одлуке о избору програма и расподели средстава из буџета удружењима. Како је наведено овом одлуком утврђује се избор програма који ће се финансирати односно суфинансирати из буџета и расподељују се средства из буџета Општине Ћуприја за 2022. годину, носиоцима изабраних програма – пројеката и то: Кинолошком друштву “Ада” у Ћуприји за програм “Међународна изложба паса свих раса CACIB 2022” 476.200 динара, Градском позоришту “Моравиште” за програм “Представа “Стан за неверство” 150.000, Књижевном клубу “Душан Матић” за програм “Поетска позорница” 120.000 и општинском Одбору СУБНОР-а за програм “СУБНОР 2022” 157.000 динара.

На данашњој 78. седници Општинског већа такође је разматран и усвојен Извештај о спроведеном поступку расподеле средстава традиционалним црквама и верским заједницама из буџета Општине Ћуприја за 2022. годину. Како је наведено, средства у износу од 1.200.000 динара додељују се Српској православној цркви – Епархија Браничевска – Црквеној општини Ћуприја за реализацију Пројекта под називом “Израда подног грејања и пода у Цркви Светог Ђорђа у Ћуприји", док је износ од 350.000 динара додељен Српској православној цркви – Епархији Шумадијској - Црквеној општини Мијатовац за реализацију Пројекта “Облагање темељног зида на храму”. Разматран је и усвојен Захтев предузећа “Еуро-лин” Доо Параћин, за давање сагласности на ценовник месечних карата.

Општински већници су такође данас разматрали и усвојили измене финансијских планова Установе за спорт Спортског центра “Ада”, Музеја “Хореум Марги-Равно”, као и Месне заједнице Остриковац.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram