ОДРЖАНА 74. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 01/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали за састанке Општине Ћуприја одржана 74. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину Општине непосредном погодбом путем размене. Како је наведено, реч је о грађевинском земљишту и непокретностима укупне утврђене вредности 661.500 динара, у Катастарској општини Супска, власника Црквене општине Супска. Општински већници су данас разматрали и усвојили нацрт Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за насеље Мијатовац у Општини Ћуприја, а у образложењу нацрта ове одлуке стоји да је разлог доношења измена и допуна Плана потреба за преиспитивањем матрице саобраћајне инфраструктуре, са циљем стварања амбијента и услова за подстицај нове изгадње и развоја. Такође је навдено да се поступак јавног увида спроводи у трајању од 30 дана.

На данашњој 74. седници, општински већници су разматрали и усвојили нацрт Одлуке о изради четврте измене и допуне Плана генералне регулације градског насеља Ћуприја, а у образложењу одлуке је наведено да је разлог доношења Плана потреба за дефинисањем регулационе ширине са свим елементима јавног пута – улице Цара Лазара, као и преиспитивање планиране намене површина на нивоу целог обухвата плана, са циљем стварања амбијента и услова за подстицај нове изградње и развоја града. Данас је разматран и усвојен предлог Одлуке о избору директних корисника у спровођењу мера енергетске санације, а како је утврдила Комисија за реализацију мера енергетске санације, на јавни позив стигло је осам пријава. Чланови Општинског већа разматрали су и усвојили предлог Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда, које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградњу соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде на територији Општине Ћуприја за 2022. годину. Рок за подношење пријава је 21 дан од дана објављивања на званичној интернет страници Општине www.cuprija.rs, као и на Огласној табли Општине Ћуприја. Пријава се може предати лично на писарници Општинске управе или препоручено поштом, а све додатне информације у вези Јавног позива могу се добити на телефон: 035/ 815-09 -14.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram