ОДРЖАНА 72. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 05/08/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја данас је одржана 72. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о изради симбола Општине Ћуприја, а у образложењу је наведено да се овом одлуком приступа изради симбола Општине Ћуприја. Симболи општине су грб и застава, а садржина грба и заставе мора одговарати историјским и стварним чињеницама везаним за Општину Ћуприја, у складу са Статутом општине. О спровођењу ове одлуке стараће се Комисија за спровођење поступка избора симбола Општине Ћуприја, која ће дефинисати услове јавног конкурса за израду предлога симбола општине, а комисију ће именовати Општинско веће. Такође, поступак избора симбола вршиће се на основу позивног јавног конкурса, а аутор чији предлог решења буде изабран има право на новчану награду у нето износу од 100.000 динара. Чланови Општинског већа данас су разматрали и усвојили Нацрт Програма енергетске ефикасности Општине Ћуприја за период од 2022. до 2024. године, са Планом енергетске ефикасности за 2022. годину.

На данашњој 72. седници Општинског већа разматран је и усвојен предлог Одлуке о избору крaјњих корисника којима су додељена бесповратна средства за спровођење енергетске санације породичних кућа, путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе. У образложењу стоји да је Комисија за реализацију енергетске санације доставила Општинском већу коначну листу крајњих корисника изабраних на Јавни позив за суфинансирање уградње соларних панела за прозводњу електричне енергије, на породичним кућама на територији Општине Ћуприја за ову годину, а реч је о 13 пријава, које су поднете благовремено, уз уредну документацију.

Општински већници су данас разматрали и усвојили и Предлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за учешће Општине Ћуприја у финансирању, односно суфинансирању програма удружења средствима из буџета општине, за шта су за 2022. годину, предвиђена средства у износу од 2.100.000 динара.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram