ОДРЖАНА 70. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 08/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали за састанке Општине Ћуприја одржана 70. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о изради Стратегије унапређења положаја младих Општине Ћуприја за период од 2023. до 2027. године. Како је наведено, циљ ове стратегије је процена постојећег стања, дефинисање визије, утврђивање општег и посебних циљева, дефинисање мера за постизање наведених циљева, одређивање институционалног оквира, израда акционог плана, као и осталих елемената потребних за унапређење положаја младих, укључујући приоритете активног учешћа младих у активностима заједнице, здравље, образовање, запошљавање и безбедност младих. Такође, о нацрту Стратегије за унапређење положаја младих Општине Ћуприја за период од 2023. до 2027. године, биће спроведен консултативни процес у складу са важећим прописима и одржана јавна расправа.

Општински већници данас су разматрали и усвојили Предлог Одељења за финансије, којиим се, како је наведено, даје сагласност Општинској управи Општине Ћуприја, за преузимање обавеза по уговору за финансирање капиталних издатака, који захтевају плаћање у више година, за реализацију Пројекта “Изградња Трга Стефана Првовенчаног”. За овај пројекат у 2022. години, планиран је износ од 50. 000.000 динара. На данашњој 70. седници Општинског већа, Општински већници су такође разматрали и усвојили измене финансијских планова Установе културе “Ћуприја”, Предшколске установе “Дечја радост”, Туристичке организације Ћуприја, Гимназије, као и месних заједница Кованица и Мијатовац.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram