OДРЖАНА 6. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Објављено 06/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран” одржана 6. седница Скупштине општине Ћуприја, сазвана по хитном поступку. Одборници Скупштине општине Ћуприја донели су Одлуку о престанку мандата одборника Зорана Ђорђевића, са листе “Александар Вучић – за нашу децу” који је сам поднео оставку на ту функцију. Такође разматран је и усвојен Извештај Изборне комисије о издатом уверењу за одборника Скупштине општине Ћуприја од 29. јула 2021. године, по коме је за новог одборника изабран Игор Марковић са Изборне листе “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”.
На данашњој 6. седници Скупштине општине Ћуприја, сазваној по хитном поступку, разматран је и усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2021. годину, а како је наведено у образложењу овом изменом повећан је обим буџета због изградње саобраћајнице у Индустријској зони – прикључак за Иванковац, са циљем завршетка радова на изградњи Фабрике “СМП”, која је пројекат од националног значаја. Такође, дошло је, како је наведено, и до мањих корекција расхода код индиректних буџетских корисника, јер су се за поједине активности и манифестације, које због пандемије Ковида 19, нису могле бити планиране приликом израде Одлуке о буџету Општине Ћуприја за ову годину, због побољшања епидемиолошке ситуације на територији општине, стекли услови да буду одржане. Данас је разматран и усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналним делатностима и то на основу налога Републичке комуналне инспекције у делу комуналне делатности водоснабдевање, тако што је предвиђено да је главни мерни инструмент (главни водомер) део јавног водовода и да његову набавку финансира корисник из накнаде за прикљуучак, а да се о његовом одржавању стара Јавно комунално предузеће “Равно 2014”. Одборници Скупштине општине Ћуприја су на данашњој седници, разматрали и усвојили Извештај о буџету Општине Ћуприја за период од 1. јануара до 30. јуна 2021. године, у коме стоји да је укупан буџетски суфицит на дан 30.06.2021. године, 132.449.149,03 динара, док укупни приходи и примања буџета Општине Ћуприја за првих шест месеци ове године, износе 614.520.012,37 динара. Одборници Скупштине општине Ћуприја такође су, на данашњој 6. седници Скупштине општине, сазваној по хитном поступку, разматрали и усвојили Захтев Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” за давање сагласности на допуну годишњег плана радова на изградњи, реконструкцији одржавања и заштити општинских путева у 2021. години. Одборници Скупштине општине Ћуприја данас су, такође разматрали и усвојили Захтев за давање сагласности Управном одбору Установе културе “Ћуприја” за расписивање и спровођење јавног конкурса за именовање директора Установе културе “Ћуприја”. На данашњој 6. седници Скупштине општине Ћуприја по хитном поступку, поново је за директорку Центра за социјални рад именована Драгана Михајловић, а за новог директора Спортског центра “Ада” именован је Иван Алексић, пошто је те функције разрешен Стефан Васић.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram