ОДРЖАНА 58. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 24/01/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја данас је одржана 58. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о финансијској подршци домаћинствима за спровођење мера енергетске ефикасности у 2022. години. Како је наведено, Одлуком о финансијској подршци домаћинствима и спровођењем мера енергетске ефикасности уређује се финансијска подршка домаћинствима у овој години, са циљем повећања енергетске ефикасности стамбених објеката на територији Општине Ћуприја. Општина Ћуприја ће у 2022. години, суфинансирати део трошкова на спровођењу мера енергетске ефикасности у домаћинствима, што ће бити дефинисано Правилником који доноси Општинско веће. Чланови Општинског већа су разматрали и усвојили нацрт Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине Општине Ћуприја за 2022. годину.

На данашњој 58. седници Општинског већа такође је разматран и усвојен предлог Јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији ћупријске Општине. Јавни позив се, како стоји у образложењу, расписује ради избора привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији породичних кућа путем уградње соларних панела, а домаћинства која остваре право на суфинансирање могу набавити добра или услуге искључиво од привредних субјеката изабраних путем јавног позива.

Општински већници данас су разматрали и усвојили финансијске планове за 2022. годину, месних заједница Центар, Добричево и Батинац, као и Предлог решења којим се носиоцу програма Аероклуба “Ћуприја” под називом “Отворени дан FLY-IN 2022.” одобравају средства у износу од 340.000 динара. На данашњој седници Општинског већа такође је разматрана и усвојена измена Финансијског плана Основне школе “Вук Караџић” за ову годину.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram