ОДРЖАНА 55. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 22/12/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали за састанке Општине Ћуприја одржана 55. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен Нацрт Одлуке о измени и допуни одлуке о јавним паркиралиштима. У образложењу је наведено да је предлог за израду нацрта ове одлуке, садржан у иницијативи Кабинета председнице Владе Републике Србије о креирању услуге на порталу еУправе, која ће омогућити електронско подношење захтева за паркинг карте и резервисана паркинг места за особе са инвалидитетом. Развој услуге је у току и план је да услуга буде доступна на порталу еУправа, тако да корисници – особе са инвалидитетом или чланови њихових породица, могу да поднесу захтеве за 2022. годину.

Чланови Општинског већа су разматрали и усвојили нацрт Одлуке о ревизији Стамбене стратегије Општине Ћуприја, а у образложењу стоји да је у току усвајање Националне стамбене стратегије за период од 2020 до 2030. године, којом се утврђују циљеви одрживог развоја становања, мере и средства за њихово остваривање, док се Акционим планом оперативно разрађују мере за остваривање циљева, активности, средства и динамика. С тим у вези, потребно је да се приступи ревизији Стамбене стратегије Општине Ћуприја за период од 2019. до 2024. године, и усагласити је са новом усвојеном Националном стратегијом, у складу са Законом о планском систему Републике Србије и новим европским оквиром. Са циљем спровођења ове одлуке биће образована Радна група за ревизију Стамбене стратегије Општине Ћуприја.

Општински већници су на данашњој 55. седници, разматрали и усвојили предлог Решења о образовању Комисије за реализацију енергетске санације, у складу са, како је наведено, Правилником о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

Такође, разматране су и усвојене измене финансијских планова основних школа “Вук Караџић” и “Ђура Јакшић”, Техничке школе, Музеја “Хореум Марги – Равно”, Туристичке организације Општине Ћуприја, Установе културе “Ћуприја”, као и Месне заједнице Центар.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram