ОДРЖАНА 54. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 17/12/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја данас је одржана 54. седница Оштинског већа на којој је разматран и усвојен предлог Правилника о изменама и допунама правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи Општине Ћуприја, Правобранилаштву Општине Ћуприја, Служби буџетске инспекције, као и Интерне ревизије Општине Ћуприја. Измене садржане у предлогу Правилника односе се, како је наведено у образложењу, пре свега на бољу организацију Одељења локалне пореске администрације, односно Одсека за утврђивање и контролу. Чланови Општинског већа данас су разматрали и усвојили предлог Одлуке о испуњености услова за исплату подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава. Како стоји у образложењу, по расписаном Конкурсу за избор корисника средстава из буџета Општине Ћуприја за 2021. годину – Регрес за репродуктивни материјал односно прво вештачко осемењавање крава и јуница са ХБ бројем, комисији су поднета четири захтева носилилаца регистрованих пољопривредних газдинстава, за које је утврђено да су испуњени услови прописани Конкурсом, тако да су стекли услове за исплату регреса за репродуктивни материјал. Такође, разматран је и усвојен предлог Одлуке о испуњености услова за исплату подстицајних средстава за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима, а у образложењу стоји да су поднета два захтева од стране носилаца регистрованог пољопривредног газдинства који испуњавају све услове прописане Конкурсом.

Чланови Општинског већа су на данашњој 54. седници, разматрали и усвојили измене финансијских планова Народне библиотеке “Душан Матић”, Туристичке организације Општине Ћуприја, Установе за спорт Спортског центра “Ада”, Музеја “Хореум Марги – Равно”, Предшколске установе “Дечја радост”, основних школа “13. октобар” и “Вук Караџић”, Медицинске школе, као и месних заједница Супска и Сење. Такође је разматран и усвојен Извештај Комисије за евидентирање и процену штете од поплава. Како је наведено од укупног броја пристиглих пријава и записника о штети од поплава на биљним културама, у 2019. години, обрађено је 37, од којих 36 на основу утврђених чињеница на терену, од стране Комисије, испуњавају услове за исплату, у укупном износу 1.591.277,11 динара.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram