ОДРЖАНА 53. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 06/12/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја, данас је одржана 53. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2021. годину. Како је наведено у образложењу, законски основ за доношење Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2021. годину, садржан је у Закону о буџетском систему, а ребалансом буџета се врши усклађивање прихода и примања и расхода и издатака буџета на нижем, вишем или истом нивоу. Овом изменом обим буџета је смањен, јер се одустало од задуживања код пословних банака у износу од 30 милиона динара за финансирање дефицита текуће ликвидности и 30 милиона динара за финансирање капиталних инвестиција, а такође и средства у износу од 108 милиона динара за експропријацију земљишта, чија се реализација очекује тек у 2022. години. У образложењу такође стоји да је дошло до мањих корекција расхода код директних и индиректних корисника буџета.

Чланови Општинског већа данас су разматрали и усвојили нацрт Измена и допуна Плана генералне регулације за насеље Супска, а како је наведено, повод за израду плана је потреба за проширењем постојећег сеоског гробља, чиме се проширује и цео обухват Плана на парцеле 870/1 и 870/3 у Катастарској општини Супска, као и други уочени недостаци у Плану генералне регулације насеља Супска, које је потребно отклонити и извршити проверу планских решења.

На данашњој 53. седници Општинског већа разматран је и и усвојен предлог Измена Плана линија градског и приградског превоза путника на територији Општине Ћуприја, а у образложењу стоји да је предложена измена Плана линија, проистекла из захтева превозника “Еуролин” ДОО Параћин, у коме се предлаже увођење новог поласка из Вирина у 8 сати и 55 минута, а да се укине полазак у 14 часова и 55 минута. Разлог за ову промену су и захтеви корисника, мештана Вирина.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram