ОДРЖАНА 48. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 01/11/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја данас је одржана 48. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен Нацрт Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини непосредном погодбом. Како је наведено у образложењу, прописано је да јединица локалне самоуправе уређује и обезбеђује обављање послова који се односе на изградњу, реконструкцију, одржавање, заштиту, коришћење, развој и управљање некатегорисаним путевима у насељу. Миријана Петровић из Ћуприје обратила се Одељењу за урбанизам, имовинско-правне послове и заштиту животне средине, са захтевом за откуп катастарске парцеле број 2275/3 у Катастарској општини Батинац, ради исправке границе њене грађевинске парцеле са бројем 1979/1 у Катастарској општини Батинац. Истим захтевом, затражено је да Скупштина општине Ћуприја укине некатегорисани пут на парцели чији се откуп тражи, јер исти ни по фактичком стању, као ни по Плану генералне регулације за насеље Батинац не постоји, а како би отуђење наведене парцеле могло да се спроведе. Правобранилац Општине Ћуприја дао је сагласност да се предметна парцела прода подносиоцу захтева по тржишној цени из Записника Пореске управе од 19. октобра 2021. године, у износу од 108.450 динара. Доношење одлуке је у итересу Општине Ћуприја, јер предметна парцела има намену рурално становање, а својом површином не испуњава услове за грађевинску парцелу, тако да се не може привести намени, стоји у образложењу ове одлуке.

На данашњој 48. седници Општинског већа, поред осталог, разматран је и усвојен Захтев за добијање сагласности Јавног комуналног предузећа “Равно 2014”. Ово предузеће је како је наведено, добило сагласност на Посебан програм за коришћење средстава – субвенција из буџета Општине Ћуприја за 2021. годину, у износу од 30.000.000 динара. Овим новим Посебним програмом за коришћење средстава, додати су трошкови за ангажовање сопствених радних машина, као и за зараде сопствених радника ангажованих на изградњи прикључно-потисног цевовода са растеретном комором – црпилишта и црпном станицом, тако да је износ субвенција промењен и износи 40.000.000 динара. Општински већници су такође разматрали и усвојили измене финасијских планова Туристичке организације “Ћуприја”, Музеја Хореум Марги – Равно” и Предшколске установе “Дечја радост”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram