ОДРЖАНА 45. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 05/10/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке Општине Ћуприја данас је одржана 45. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину Општине Ћуприја непосредном погодбом. Како је навдено у образложењу, Председник Општине Ћуприја Јовица Антић, је актом од 4. октобра 2021. године, а по предлогу председника Радног тела Месне заједнице Јовац-Дворица, иницирао покретање поступка прибављања у јавну својину непокретности на катастарској парцели број 2951 у Катастарској општини Јовац, непосредном погодбом. Наведена непокретност прибавила би се у јавну својину Општине Ћуприја са циљем проширења сеоског гробља у Јовцу. Такође, у образложењу се каже да разлог за прибављање непокретности непосредном погодбом, лежи у чињеници да она због своје величине и положаја једина одговарајућа за потребе проширења гробља.

Чланови Општинског већа данас су разматрали и усвојили нацрт Одлуке о општинским путевима и улицама на територији Општине Ћуприја, а у образложењу стоји да је правни основ за доношење Одлуке о општинским путевима и улицама на територији Општине Ћуприја, садржан у Закону о путевима и у Закону о комуналним делатностима, који регулишу положај јавних путева, услове и начине управљања, заштите и одржавања јавних путева, изворе и начин финансирања јавих путева, као и посебни услови за изградњу и реконструкцију јавних путева, инспекцијски надзор и опште услове и начин обављања комуналне делатности одржавања улица и путева и надлежности вршиоца комуналне делатности.

На данашњој 45. седници Општинског већа, такође је разматран и усвојен Предлог Правилника о допуни Правилника о платама запослених у Општинској управи Општине Ћуприја. Како је наведено, право на накнаду плате у висини од 100% основне плате, обезбеђује се запосленима који су у време трајања проглашене епидемије заразне болести и пре привременог одсуствовања са рада због потврђене заразне болести Ковид 19, вакцинисани уз достављање потврде о извршеној вакцинацији, као и запосленима који из здравствених разлога, не могу бити вакцинисани и који о томе уз извештај лекара о привременој спречености за рад, доставе одговарајућу потврду надлежне здравствене установе.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram