ОДРЖАНА 44. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 28/09/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали за састанке Општине Ћуприја одржана 44. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о умањењу закупнине пословног простора у јавној својини Општине Ћуприја. Како је наведено, право на умањење обавезе плаћања закупнине по основу ове одлуке, сматра се државном помоћи ради отклањања штете проузроковане епидемијом заразне болести Ковид 19. Право на државну помоћ не може прећи 50 одсто обавезе по закупу, односно номинални износ појединачне помоћи по учеснику на тржишту, не може прећи 2.000.000 динара. Државна помоћ може се доделити закупцу који у последње три године рачунајући и текућу, није остварио право на државну помоћ. Ова одлука се примењује искључиво на потраживања по основу закупнине за период од 1. јануара 2020. до 1. децембра 2021. године. Закупци пословног простора треба да са циљем остваривања овог права, поднесу изјаву да нису остварили право на државну помоћ, као и писани захтев за ослобађање плаћања дела закупнине пословног простора у својини Општине Ћуприја, а потребно је и да назначе износ закупнине чији отпис траже. Захтеви се подносе најкасније до 1. децембра ове године.

Чланови Општинског већа данас су разматрали и усвојили Другу измену програма пословања Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” за 2021. годину, Извешај о остварености годишњег плана рада Предшколске установе “Дечја радост” као и Годишњи план рада Предшколке установе “Дечја радост”за радну 2021/2022.годину.

На данашњој 44. седници Општинског већа, такође је разматран је и усвојен предлог Правилника о измени правилника о условима обезбеђивања и пружања услуге помоћи у кући и предлог Правилника о измени правилника о критеријумима и мерилима за утврђивање цене услуга и учешћа корисника и његових сродника у трошковима услуге помоћи у кући. Како је наведено, учешће у економској цени услуге помоћ у кући, утрвђује се у зависности од односа укупног прихода породичног домаћинства корисника и нивоа социјалне сигурности за појединца утврђеног Законом, према утврђеној скали.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram