ОДРЖАНА 42. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 08/09/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у Сали за састанке Општине Ћуприја одржана 42. седница Општинског већа на којој је разматрана и усвојена Измена финансијског плана Месне заједнице Паљане – Иванковац. У образложењу је наведено да су изменом финансијског плана Месне заједнице Паљане – Иванковац за 2021. годину, из Буџета Општине Ћуприја предвиђена средства у износу од 860.000 динара. Наведена средства су предвиђена у складу са Одлуком о изменама и допунама Одлуке о Буџету Општине Ћуприја за ову годину, на основу додељених апропријација за месне заједнице.

Општински већници данас су разматрали и усвојили Захтев Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји за одобрење субвенције у износу од 15.000.000 динара у складу са посебним програмом за коришћење средстава однодно субвенција из Буџета Општине Ћуприја за 2021. годину. Ова средства су, како је наведено, намењена за изградњу прикључног – потисног цевовода са растеретном комором – црпилиштем и црпном станицом, за обезбеђивање уредног водоснабдевања Општине Ћуприја, насеља Добричево, “Индустријског парка Добричево” у зони изградње Фабрике СМП Аутомотиве, као и за набавку неопходних материјала и опреме, изградњу специфичних објеката, ангажовање подизвођача и стручног надзора, израду пројектно- техничке документације и за текуће одржавање водоводне и канализационе мреже.

На данашњој 42. седници Општинског већа, разматрани су и усвојени захтеви спортских удружења за прерасподелом новчаних средстава и то Рукометног клуба “Раднички” из Ћуприје, Омладинског атлетског клуба “Морава”, Фудбалског клуба “Јединство” из Мијатовца, Омладинског кошаркашког клуба “Ћуприја”, Тениског клуба “Славија”, Фудбалског клуба “Младост” из Јовца и Шаховског клуба “Раднички” из Ћуприје. Чланови Општинског већа такође су разматрали и усвојили Предлог правилника о измени Правилника о остваривању права на субвенције по основу трошкова за превоз. Како је наведено, право на субвенцију цене превоза у градском и приградском линијском превозу путника на територији Општине Ћуприја, у висини месечне карте од места становања до Ћуприје, ученици средњих школа који се налазе на редовном школовању, остварују на основу захтева који подносе надлежној служби Центра за социјални рад у Ћуприји. Данас је разматран и усвојен предлог Одлуке о избору програма и расподели средстава из Буџета Општине Ћуприја удружењима, за реализовање програма и пројеката од јавног интереса за Општину Ћуприја, за 2021. годину. Овом Одлуком се утврђује избор програма који ће се финансирати, суфинансирати из Буџета Општине Ћуприја и расподељују се средства из Буџета Општине Ћуприја за ову годину, носиоцима изабраних програма односно пројеката. На основу коначне листе, средства су додељена Културно уметничком друштву “Крушарска Младост” из Крушара за програм “Очување традиције и младих на селу” 193.680 динара, Савезу одгајивача голубова “Морава” из Ћуприје за програм “Адаптација просторија удружења” 144.460, Друштву за очување традиције и културе “Вирине” из Вирина за програм “Негујмо традицију и обичаје” 232.000, Мото клубу Iron Bridge из Ћуприје за програм “10. рођендан МК Iron Bridge” 205.400 динара, Црвеном крсту Ћуприја за програм “Твојих пет минута – нечији цео живот” 208.000, Градском позоришту “Моравиште” из Ћуприје за програм “Представа Сумњиво лице” 120.900 динара, Ловачком удружењу “Морава” из Ћуприје за програм “Ловачка гулашијада 2021” 165.000, Удружењу Рома “Роми са Мораве” из Ћуприје за програм “Опремање канцеларије удружења у Другој месној заједници” 264.200, Удружењу за неговање хорског и етно певања “Марги” из Ћуприје за програм “Снага хорског певања” 100.000 и Кинолошком друштву “Ада” из Ћуприје за програм “Национална изложба паса свих раса” 52.000 динара.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram