ОДРЖАНА 41. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 30/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у Сали за састанке Општине Ћуприја одржана 41. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о сповођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за обављање комуналне делатности зоохигијене “Зоохигијена Ћуприја” са текстом Јавног конкурса. Како је наведено, овом одлуком расписује се Јавни конкурс и покреће процедура за избор и именовање директора Јавног предузећа за обављање комуналне делатности зоохигијене, “Зоохигијена Ћуприја”. Разлог за доношење Одлуке је рок на који је именован садашњи директор. Рок садашњем директору, који је именован по спроведеном јавном конкурсу на период од четири године, истекао је у марту 2020. године, стоји у образложењу.

Општински већници данас су разматрали и усвојили Нацрт Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на подручју Општине Ћуприја за 2021. годину.

На данашњој 41. седници Општинског већа, такође су разматране и усвојене измене финансијских планова Гимназије, Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран”, Основне школе “Вук Караџић” и Предшколске установе “Дечја радост” у Ћуприји. Такође, општински већници су данас разматрали и усвојили захтев Библиотеке “Душан Матић” а реч је о Одлуци о изменама и допунама Статута Народне библиотеке “Душан Матић”, које је, како је наведено, једногласно усвојио Управни одбор библиотеке. Чланови Општинског већа разматрали су и усвојили предлог Плана линијског градског и приградског превоза путника на теририторији Општине Ћуприја. У образложењу Предлога стоји да је на основу Одлуке о избору најповољније понуде о поверавању обављања делатности приградског превоза путника на територији Општине Ћуприја, Општина Ћуприја са Конзорцијумом “Еуро-лин” ДОО Параћин и “Мото боем транс” ДОО Неготин, закључила Јавни уговор о поверавању обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији општине, на период од пет година, а све на основу Концесионог акта за поверавање обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram