ОДРЖАНА 20. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 23/11/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У сали Фонда пензијско-инвалидског осигурања данас је одржана 20. редовна седница Скупштине општине Ћуприја, на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2022. годину. Како је наведено у образложењу, овом изменом обим буџета се по свим изворима финансирања, смањује за износ од 98.058.100 динара. Народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић је образлажући прву тачку дневног реда, рекао да су измене буџета условљене и инвестицијом у два бунара за водоснабдевање, чија се изградња приводи крају на подручју Катастарске општине Супска. Пројекцијом новог буџета предвиђена је изградња још неколико бунара на Стрелишту, тако да ће наредну годину – чак иако буде екстремних суша какве су биле протекле две године – Ћуприја  дочекати без проблема у водоснабдевању, рекао је Ерић.

Министарство за бригу о селу покренуло је иницијативу за куповину сеоских кућа са окућницом за младе брачне парове, а са подручја ћупријске Општине поднето је 5 пријава за куповину пет сеоских кућа у укупном износу од 6.000.000 динара. Реализација овог пројекта очекује се у овој години. Такође, представништво “HELVETAS Swiss Intercooperation SRB” подржало је Пројекат “Одговорне локалне финансије и укључивање грађана – МЕД 3” у износу од 400.000 динара бесповратних средстава. Код појединих индиректних корисника буџета дошло је до незнатних корекција расхода.

Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили на данашњој 20. редовној седници Скупштине општине Ћуприја, предлог Одлуке о прибављању катастарске парцеле у јавну својину, у Катастарској општини Ћуприја непосредном погодбом. Како је наведено, реч је о грађевиском земљишту власника СМП Аутомотиве, које се прибавља ради уређења саобраћајнице. Одборници Скупштине општине Ћуприја су разматрали и усвојили предлог Одлуке о јавним расправама, којим ће се ближе уредити начин и поступак организовања и спровођења јавне расправе у поступку доношења прописа и других аката, односно планских докумената из надлежности Општине Ћуприја, као и учешће грађана у процесу израде планова, програма, буџета и јавних политика на локалном нивоу, имајући у виду да учешће представља један од темељних принципа добре демократске праксе и доброг управљања локалном заједницом. Такође данас је разматран и усвојен предлог Плана активности за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину у периоду од 2022. до 2025. године. На данас одржаној 20. редовној седници Скупштине општине Ћуприја разматран је и усвојен Захтев за давање сагласности Управном одбору Музеја “Хореум Марги – Равно” за расписивање и сапровођење Јавног конкурса за избор директора Музеја “Хореум Марги – Равно”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram