ОДРЖАНА 18. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 26/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У сали Фонда пензијско-инвалидског осигурања у Ћуприји, данас је одржана 18. редовна седница Скупштине општине Ћуприја на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о изради четврте измене и допуне Плана генералне регулације градског насеља Ћуприја. У образложењу стоји да је разлог доношења Плана потреба за дефинисањем регулационе ширине са свим елементима јавног пута – улице Цара Лазара и преиспитивање планиране намене површина на нивоу целог обухвата плана, са циљем стварања амбијента и услова за подстицај нове изградње и развоја града. Одборници Скупштине општине Ћуприја су данас разматрали и усвојили предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за насеље Мијатовац у Општини Ћуприја, а у образложењу ове одлуке стоји да је разлог доношења измена и допуна Плана потреба за преиспитивањем матрице саобраћајне инфраструктуре, са циљем стварања амбијента и услова за подстицај нове изгадње и развоја. Такође је наведено да се поступак јавног увида спроводи у трајању од 30 дана.

Данас је такође разматран и усвојен предлог Одлуке о доношењу Годишњег програма заштите, уређења и корошћења пољопривредног земљишта на територији Општине Ћуприја за 2022. годину. На данас одржаној 18. редовној седници Скупштине општине Ћуприја, одборници су разматрали и усвојили предлог Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину општине Ћуприја непосредном погодбом путем размене, са Црквеном општином Супска. Како је наведено реч је о земљишту у Катастарској општини Супска. Овом Одлуком Општина Ћуприја постаће власник земљишта које ће бити искоришћено за проширење месног гробља. На име разлике у вредности размењеног земљишта, јединица локалне самоуправе ће Црквеној општини Супска исплатити 270.112 динара.

На данашњој 18. редовној седници Скупштине општине Ћуприја разматрана је и усвојена Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања, на која се примењује Закон о јавним поредузећима, а чији је оснивач Скупштина општине Ћуприја и то за период од 1. јануара до 30. јуна 2022. године.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram