ОДРЖАНА 17. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 29/08/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” одржана 17. редовна седница Скупштине општине Ћуприја, на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о постављању и уклањању објеката за депоновање и сепарацију речних агрегата на водном земљишту на територији Општине Ћуприја. Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили предлог Одлуке о изради симбола Општине Ћуприја, а у образложењу је наведено да се овом одлуком приступа изради симбола Општине Ћуприја. Симболи општине су грб и застава, а садржина грба и заставе мора одговарати историјским и стварним чињеницама везаним за Општину Ћуприја, у складу са Статутом општине. О спровођењу ове одлуке стараће се Комисија за спровођење поступка избора симбола Општине Ћуприја, која ће дефинисати услове јавног конкурса за израду предлога симбола општине, а комисију ће именовати Општинско веће. Такође, поступак избора симбола вршиће се на основу позивног јавног конкурса, а аутор чији предлог решења буде изабран има право на новчану награду у нето износу од 100.000 динара.

На данашњој 17. редовној седници Скупштине општине Ћуприја усвојен је предлог Одлуке о остваривању права на доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први разред, за ученике јавних основних школа на територији Општине Ћуприја, за школску 2022/2023. годину. У образложењу ове одлуке стоји да је Општинско веће на иницијативу председника Општине Ћуприја Јовице Антића, донело Закључак и покренуло Иницијативу за израду неопходних аката ради обезбеђивања штампаних уџбеника за први разред за ученике јавних основних школа, на територији ћупријске Општине, за школску 2022/2023. годину. Како је наведено, право на доделу бесповратних новчаних средстава имају сви родитељи, односно други законски заступници деце уписане у први разред јавних основних школа за школску 2022/2023. годину, на територији општине Ћуприја, осим ученика који су добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Право на доделу бесповратних средстава за ове намене остварује се подношењем захтева Општинској управи Општине Ћуприја, Одељењу за друштвене делатности, привреду и локални економски развој, до 30. септембра ове године. Одборници Скупштине општине Ћуприја данас су разматрали и усвојили предлог Одлуке о изради Стратегије унапређења положаја младих Општине Ћуприја за период од 2023. до 2027. године.

На данас одржаној 17. редовној седници Скупштине општине Ћуприја разматран је и усвојен предлог Програма енергетске ефикасности Општине Ћуприја за период од 2022. до 2024. године, са Планом енергетске ефикасности за ову годину.

Данас је такође разматран и усвојен Извештај о извршењу буџета Општине Ћуприја за првих шест месеци 2022. године, а како је наведено у образложењу, укупни приходи и примања буџета Општине Ћуприја за првих шест месеци ове године, износе 570.750.694,16 динара.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram