ОДРЖАНА 16. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 20/06/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” одржана 16. редовна седница Скупштине Општине Ћуприја, на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2022. годину. Како је наведено у образложењу овом изменом обим буџета смањује се за износ од 18.837.500 динара. Услед смањеног прилива прихода почетком ове године, а због доспелости измирења обавеза за капиталне пројекте од националног значаја –Фабрику СМП, била је угрожена текућа ликвидност рачуна буџета општине и од Министарства финансија тражена је сагласност за финанирање дефицита текуће ликвидности, а како она није добијена, извор финансирања је, због пристиглих обавеза по рачунима за електричну енергију и комуналне услуге, промењен са извора Примања од домаћих задуживања на извор Приходи из буџета. Одборници Скупштине Општине Ћуприја данас су разматрали и усвојили предлог Одлуке о стипендирању ученика и студената са пребивалиштем на територији Општине Ћуприја, а у образложењу стоји да је новом одлуком предвиђено стипендирање како талентованих студената основних академских студија и струковних студија, дипломских академских дтудија – мастер и специјалистичких струковних и академских студија, тако и ученика и студената дефицитарних занимања, као и студената из породица корисника новчане социјалне помоћи, чије се школовање финансира из Буџета Републике Србије, а који имају пребивалиште на територији Општине Ћуприја. Разматран је и усвојен предлог Одлуке о прихватању обавеза учешћа Општине Ћуприја у финансирању изведених радова на главном заједничком цевоводу од Изворишта “Света Петка” до резервоара “Карађорђево брдо” у износу од 414.270 евра, а формирано је и радно тело са задатком да изврши анализу изведених радова. На данашњој 16. редовној Скупштине општине Ћуприја разматран је и усвојен предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о утврђивању списка катастарских парцела којима је промењена намена из пољопривредног у грађевинско земљиште доношењем плана Плана генералне регулације за насеља Мијатовац, Батинац, Крушар и Супска. Одборници Скупштине општине Ћуприја данас су такође разматрали и усвојили Захтев Јавног комуналног предузећа „Равно 2014“ за добијање сагласности на Посебан програм за коришћење субвенција из буџета Општине Ћуприја за 2022. годину, у износу од 40.000.000 динара, чиме ће се финансирати текућа и капитална улагања која се односе на побољшање водоснабдевања и набавку камиона.

Такође данас је донето и Решење о поновном именовању Јелене Петровић за директорку Туристичке организације Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram