ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Објављено 17/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Данас је у сали Фонда пензијско – инвалидског осигурања у Ћуприји, одржана 13. седница Скупштине општине Ћуприја сазвана по хитном поступку. Одборници су на почетку седнице минутом ћутања одали пошту, преминулом академику Драгославу Михаиловићу.

Народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић, најавио је покретање иницијативе о промени назива улице Рада Симоновића у Трг Драгослава Михаиловића, израду идејног решења за подизање спомен обележја писцу, као и формирање легата Драгослава Михаиловића.

Одборници су разматрали и усвојили предлог Одлуке о измени Одлуке о начину и поступку остваривања права на доделу средстава из буџета општине Ћуприја за програме удружења. Како је наведено Комисија за анализу и проверу извештаја о коришћењу средстава из буџета општине Ћуприја, коју образује Општинско веће, прегледом финансијских извештаја утврђује да ли су буџетска средства наменски коришћена.

На данашњој 13. седници Скупштине општине Ћуприја сазваној по хитном поступку, разматран је и усвојен предлог Одлуке о анажовању екстерне ревизије за потребе завршног рачуна буџета општине Ћуприја за 2022. годину. Како је наведено у образложењу екстерни ревизор се ангажује на основу одлуке скупштине локалне власти, а након добијања сагласности Државне ревизорске институције. На дневном реду седнице Скупштине општине Ћуприја нашао се и предлог Одлуке којом се утврђује јавни интерес и прибавља се у јавну својину непокретност, а реч је о Стадиону на Славији. Овај спортски објекат ће, како стоји у образложењу, прећи у јавну својину општине, иза чега стоји вишегодишње настојање општине. То је деценијски проблем о чему су говорили Јовица Антић, председник општине и Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја. Како су истакла два председника, продају Фабрике шећера и непокретности уз фабрику, пратила је невероватна неодговорност однашњих стечајних управника, дакле представника државе али и општинских челника. Ондашња руковдства општине дозволила су да у стечајну масу буду уписане и неке транзитне градске улице. Како се чуло на седници, иста таква неодговорност важила је и када су у питању стадион “Мораве”, Соколски дом, као и Модна кућа. Управо због тога, нагласио је председник Ерић, Ћуприја је 2013. годину, дочекала без иједног отвореног спортског објекта који је био власништво општине. Захваљујући разумевању надлежних, пре свега Дирекцији за имовину, сви објекти су уз много мука, враћени и уписани као јавна својина општине Ћуприја.

Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили предлог Одлуке о финансијској подршци домаћинствима за спровођење мера енергетске ефикасности у 2023. години. У образложењу стоји да ће општина Ћуприја у овој години суфинансирати део трошкова на спровођењу мера енергетске ефикасности у домаћинствима на територији ћупријске Општине, што ће бити дефинисано Правилником које доноси Општинско веће. За ове намене обезбеђена су средства у буџету општине Ћуприја за 2023. годину.

Разматран је и усвојен Извештај о извршавању одлука, других аката и Извештаја о раду Општинског већа општине Ћуприја за 2022. годину. Одборници Скупштине општине Ћуприја такође су разматрали и усвојили Извештај о раду Центра за социјални рад “Ћуприја” са финансијским извештајем за 2022. годину, Извештај о раду Туристичке организације општине Ћуприја, финансијски и Извештај о раду Музеја “Хореум Марги – Равно”, као и финансијски извештај Предшколске установе “Дечја радост” за 2022. годину.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram