ОДРЖАНА 12. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Објављено 28/12/2022 у 
Podeli ovu objavu:

ОДРЖАНА 12. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

У сали Фонда пезијско-инвалидског осигурања данас је одржана 12. седница Скупштине општине Ћуприја сазвана по хитном поступку. Одборници су разматрали и усвојили предлог Одлуке о буџету општине Ћуприја за 2023. годину. У образложењу је наведено да планирани приходи и примања буџета општине Ћуприја у 2023. години, по свим изворима финансирања по свим изворима финансирања износе 1.795.308.000 динара. Износ ненаменских трансфера из Републике за 2023. годину, за општину Ћуприја износи 195.000.000. динара. Општина Ћуприја у идућој години такође очекује ненаменске трансфере од Републике у износу од 125.000.000 динара. Такође, из буџета Реублике у 2023. години, очекују се наменски трансфери у износу од 21. 310.000, који су намењени суфинасирању капиталних пројеката. У идућој години нису планирана кредитна задужења код пословних банака. У Буџету општине Ћуприја за 2023. годину, како је наведено образложењу, планирана су поред осталог, средства и за повећања плата и пензија, изградњу највећих инфраструктурних пројеката, ублажавање енергетске кризе, проузроковане ратом у Украјини, као и за остале расходе и издатке у складу са надлежностима буџетских корисника. Такође, како стоји у образложењу буџетом општине Ћуприја за 2023. годину, планирана су средства за давање субвенције за водоснабдевање у износу од 50.000.000 динара. Планирана су и средства за Пројекат “Истражни радови за изградњу бунара пијаће воде “Супска”, Пројекат изградње бунара за снабдевање водом – Стрелиште, Пројекат изградња бунара за снабдевање водом – Град, Пројекат Изградње стазе на градском гробљу, као и Пројекат изградње капеле у Ћуприји. Програмска активност Унапређење бебзедности саобраћаја биће финансирана са 17.000.000 динара. Код овог програма планирани су пројекти Реконструкција тротоара у улици Цара Лазара у износу од 20.500.000 динара и Унапређење и развој руралне јавне инфраструктуре у износу од 12.050.000 динара.

На данашњој 12. седници Скупштине општине Ћуприја сазваној по хитном поступку, Одборници су разматрали и усвојили предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације дела насеља Исаково која има за циљ раздвајање површина јавне намене од осталих намена, дефинисање услова уређења и изградње, како на површинама јавне, тако и на површинама осталих намена, у складу са Законом о планирању и изградњи. Разматран и усвојен предлог Плана развоја културе општине Ћуприја за период од 2022. до 2029. године. Одборници Скупштине општине Ћуприја разматрали су и усвојили Ценовник за комуналне услуге PWW ДОО – огранак Ћуприја чиме су цене повећане за 12 одсто.

Такође на данашњој седници Скупштине општине Ћуприја, за директора Музеја “Хореум Марги – Равно” поново је именован Новак Новаковић.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram