ОДРЖАНА 114. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 28/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 114. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен предлог Одлуке о испуњености услова за доделу средстава за финасирање односно суфинасирање камате пољопривредног краткорочнног кредита. У образложењу ове одлуке стоји да је Комисији за расподелу и контролу управљања средствима Буџетског фонда за развој пољопшривреде, по основу Јавног позива, поднето 29 захтева за остваривање права на финансирање односно суфинансирање камате пољопривредног краткорочног кредита од стране носилаца регистрованих пољопривредних газдинстава, који испуњавају услове Јавног позива. Максималан износ за финансирање односно суфинансирање камате је 30.000 динара , а укупан износ који ће бити додељен за свих 29 приспелих захтева је 657.200,28 динара.

Општински већници су данас разматрали и усвојили нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналним делатностима. Разматран је и усвојен План мера у оквиру Пројекта подршке подстицајном родитељству у раном развоју деце, а како је наведено овај план обухвата: формирање развојног саветовалишта, адаптацију, проширење и унапређење простора у предшколским установама, мобилну покривеност циљне групе у градском и руралном подручју, развој систематских мера подршке и услуга породици, као и оснаживање капацитета за промоцију значаја родитељства, кроз игру и промоцију здравих стилова живота.

На данашњој 114. седници Општинског већа, такође је разматран и усвојен предлог Одлуке о расписивању јавног позива за избор директних корисника - физичких лица у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Ћуприја. Циљ ових мера је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији ћупријске Општине, у оквиру Пројекта “Чиста енергија и енегетска ефикасност за грађане у Србији”.

Поред осталог, општински већнци су данас разматрали и усвојили Годишњи план рада Предшколске установе “Дечја радост “ за радну 2023/2024. годину.

  • Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram