ОДРЖАНА 110. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 11/08/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 110. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвојен Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2023. годину. У образложењу је наведено да је обим буџета повећан за износ од 79.833.000 динара по свим изворима финансирања, од чега је 54.778.000 из средстава буџета, док је остатак из других извора финансирања. У приходном делу очекиван је раст пореза на доходак, добит и капиталне добитке, пореза на имовину, донација и помоћи од међународних организација, трансфера и примања од продаје непокретности. У образложењу ове одлуке такође стоји да је Општина Ћуприја конкурисала код ЕУ ПРО ПЛУС Програма, на Јавном позиву за пројекте пословне инфаструктуре, тако да је за пројекат Изградње дистрибутивне трафостанице у Индустријској зони “Минел” одобрен износ од 168.547 евра, уз учешће локалне самоуправе од 15 одсто, а пројекат ће бити реализованм до краја ове године. Решењем о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање израде развојних докуманата региноналног развоја, кроз Програм кабинета министра без портфеља, задуженог за координацију равномерног регионалног развоја, Општини Ћуприја је прихваћен Пројекат “Израда пројектно-техничке документације реконструкције општинског пута од Индустријске зоне “Добричево” - Ћуприја до Ресавице – село Деспотовац”, у укупном износу од 7.583.000 динара. То је прва фаза пројекта , чија ће реализација почети у 2024. години.

У образложењу Одлуке о изменама и допунанама Одлуке о буџету Општине Ћуприја за 2023. годину, такође стоји да је повећан и износ срдстава за трошкове јавне расвете на територији Општине Ћуприја за 23.000.000 динара.

Општински већници су на данашњој 110. седници Општинског већа, поред осталог, разматрали и усвојили, предлог Правилника о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова у оквиру Пројекта “Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији”. Циљ спровођења мера је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији општине, а средства за суфинансирање су опредељена Одлуком о буџету Општине Ћуприја.

Данас је разматран и усвојен предлог Листе поднетих пројеката на јавном позиву за учешће на Конкурсу за финансирање пројеката од јавног интереса, у спровођењу Пројекта “Директно учешће грађана”. Реч је о следећим пројектима: “Прилазна рампа са стазом за инвалиде за стадион Шаранче МЗ Мијатовац”, “Уређење подлоге за бину у Дому културе у Јовцу”, “Пољанче Славија” и “Стадион Раднички”.

Чланови Општинског већа данас су такође разматрали и усвојили предлог Решења о формирању Организационог одбора за обављање послова у вези организовања и обележавања Дана Општине Ћуприја.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram