ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 13/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 11. седница Општинског већа на којој је разматран и усвојен нацрт Одлуке о предлогу Влади Републике Србије, којом се, како стоји у образложењу предлаже Влади Србије да пренесе право јавне својине на Општину Ћуприја без накнаде, на непокретности односно катастарској парцели површине 2512 квадратних метара, у Катастарској општини Супска, ради изградње објеката водоснабдевања – бунара, у складу са усвојеним Урбанистичким пројектом. Разматран је и усвојен предлог Одлуке о предлогу Влади Републике Србије, којим се, како је навeдено, предлаже Влади Србије да пренесе право јавне својине на Општину Ћуприја без накнаде, на непокретрности у Катастарској општини Супска, а реч је о земљишту у грађевинском подручју површине 856 метара квадратних. Ова одлука се доноси ради коначне реализације Уговора о суфинансирању пројекта од значаја за регионални раст у регионалним областима и јединицама локалне самоуправе, којим је Општина Ћуприја добила средства за суфинансирање пројекта “Завршетак радова на изградњи Парохијског дома у селу Супска”. Чланови Oштинског већа су на данашњој 11. седници такође разматрали и усвојили предлог Одлуке о предлогу Влади Републике Србије, којом се Влади Србије предлаже да пренесе право јавне својине на Општину Ћуприја без нанкнаде, на непокретности - згради Српске православне цркве, површине 141 метар квадратни, у Катастарској општини Мијатовац.

Чланови Општинског већа разматрали су и усвојили Информацију о степену уклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштва капитала и других облика ораганизовања, као и Анализу пословања јавних предузећа са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању, на које се примењује Закон о јавним предузећима, чији је оснивач Скупштина општине Ћуприја, за период од 1. јанура до 31. децембра 2023. године.

На данас одржаној 11. седници Општинског већа, такође су разматрани и усвојени предлози годишњих планова инспекцијског надзора грађевинских инспектора, инспекцијскох надзора за изворне надлежности, инспекцијског надзора просветног инспектора, као и инспекцијског надзора за заштиту животне средине за 2024. годину. Општински већници су разматрали и усвојили предлог Плана рада инспектора Одељења локалне пореске администрације за ову годину. Општински већници су данас разматрали и усвојили Предлог расподеле средстава за реализцију пројеката за осттваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Општине Ћуприја, у 2024. години. Такође је разматрана и усвојена измена и допуна финансијског плана за ову годину Установе културе “Ћуприја”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram