ОДРЖАНА 107. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 12/07/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Чланови Општинског већа усвојили су нацрт одлуке о изради Плана развоја општине за период 2024-2030. То је документ који одређује приоритете и смернице развоја Ћуприје у наредних седам година. Програм се реализује уз стручну подршку Сталне конференције градова и општина и програма „ЕУ иксчејнџ 6“. Ћуприја једна од осам општина у Србији која је добила подршку Европске уније, у оквиру овог програма.

На дневном реду било је и финансирање јавне расвете, односно замене постојеће економичнијом лед уличном расветом. У питању је трогодишњи пројекат. Ове године је за замену уличне расвете у селима издвојено 10 милиона динара, наредне године улична расвета ће бити финансирана са 40, a 2025. године за ове потребе биће издовјено сто милиона динара.

У складу са законском обавезом Општинско веће је утврдило предлог одлуке о преузимању обавеза финансирања капиталних издатака.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram