ОДРЖАНА 103. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 07/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је одржана 103. седница Општинског већа на којој разматран и усвојен нацрт Одлуке о постављању и уклањању објеката првиременог карактера на територији Општине Ћуприја. Како је наведено у образложењу, правни основ за доношење ове одлуке проистекао је из измене Закона о планирању и изградњи, према коме јединица локалне самоуправе ближе одређује и уређује услове за постављање и уклањање мањих монтажних објеката привременог карактера на јавним и другим површинама.

Општински већници су разматрали и усвојили нацрт Правилника о изменама и допунама Правилника о награђивању ученика и студената, истакнутих личности у области образовања, науке, културе и спорта. У образложењу стоји да је разлог за доношење Правилника потреба усклађивања важећег Правилника, у вези промене назива Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран” у Основну музичку школу “Душан Сковран”, као и у потреби награђивања ученика ове школе, који су освојили бројне престижне награде на републичким и међународним такмичењима. На данас одржаној 103. седници Општинског већа, такође је разматран и усвојен нацрт Решења о избору најповољнијег понуђача за отуђење непокретности у јавној својини Општине Ћуприја, у Катастарској општини Ћуприја.

Чланови Општинског већа данас су усвојили Посебан програм за коришћење средстава односно субвенција из Буџета Општине Ћуприја за 2023. годину, Јавног комуналног предузећа “Равно 2014”.

"За потребе водоснабдевања из буџета је издвојено 50.000.000 динара, а велики део биће утрошен на побољшање водоснабдевања у нашем граду. Јавно комунално предузеће је спровело јавну набавку за изградњу два нова бунара на локацији Стрелиште, тако да се надам да ћемо у наредених 15 дана увести извођача у посао и да ћемо већ негде почетком августа имати два нова бунара на овој локацији", рекао је данас Дејан Ристић, директор Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји. Према његовим речима активно се припрема докуменација, а прошле године завршен је поступак испитивања локација у реону Супска. “Изграђена су два истражна бунара и постављени су уређаји који мере ниво подземних вода да бисмо направили тај каптажни профил, како би смо установили водоносне слојеве и видели да ли бисмо могли да развијемо то подручје за будуће извориште. Идеја је да се ова два бунара ставе у фунцију, а такође и да се избуши још један бунар, тако да са три бунара можемо да додатне количине воде обезбедимо за сам град", нагласио је Ристић. Он је такође рекао да је у току и израда урбанистичког пројекта, а већ крајем августа кренуће се са извођењем радова.

“Још једна локација на којој Општина Ћуприја у сарадњи са Јавним комуналним предузећем “Равно 2014”, активно ради, јесте правац у зони железничке пруге у Моравској улици, где ћемо и тај локалитет разрадити за додатне бунаре, радићемо истраживања, радили смо и упоредну анализу са Водоводом из Параћина, будући да је та локација због тог каптажног профила и подземних вода, добра за екслоатацију. Идеја је да се ту раде два додатна бунара, као и да се накнадно повезивање изврши преко Моравске улице и то ће бити урађено у овој години, истакао је Ристић. Он је такође рекао да ће Општина изаћи у сусрет станарима Ловћенске улице у Ћуприји, који су упутили захтев да се сагледа њихова ситуација у погледу канализационе и водоводне мреже, што ће у наредном периоду бити и урађено.

“Кренуће и опсежни радови на реконструкцији дела вододоводне мреже у центру града, да бисмо могли да већ у августу или септембру, добар део градских саобраћајница пресвучемо новим коловозом”, истакао је данас Дејан Ристић, директор Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram